dm će podržati realizaciju 14 projekata za unapređenje i očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja žena

U okviru društveno odgovorne inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra – podrška projektima za unapređenje i očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja žena, dm drogerie markt će ove godine podržati realizaciju 14 projekata, s više od 60.000 KM ukupne vrijednosti.

U okviru ovogodišnje inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra, podržani će biti projekti s aktivnostima poput: stručnih predavanja i radionica na razne teme, savjetovanja, izrada edukativnih priručnika, učenja taekwando i sl.

Odabrani projekti su: „Artemis“ savjetovanje Miroslava Marjanović s.p. iz Istočne Ilidže s projektom „Dobrostanje kroz umjetnost“, Fondacija Laila iz Brčko distrikta s projektom „Jaka, jača, ja – Podrška majkama djece s teškoćama u razvoju“, Gimnazija Bosanska Krupa s projektom „Shinrin Yoku“, Javna ustanova Dom zdravlja Bugojno s projektom „Jačaj higijenu – Sačuvaj mentalno zdravlje!“, Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde s projektom „Pravilna ishrana i tjelovježba kao antistres terapija“ , Omladinski klub „Dijamant“ Jajce s projektom „Zajedno prema zdravlju žena i za bolje sutra“, Omladinski klub Teslić s projektom „Creativity > Virtuality“, Taekwondo klub Cro Star Mostar s projektom „Očuvajmo žensko zdravlje uz taekwondo“, Udruga Žena poduzetnica Grada Ljubuškog s projektom „PosloŽENA“, Udruženje građana za očuvanje zdravlja Yoga centar Namaste iz Gradiške s projektom „Yoga za žene“, Udruženje Lotos – zaštita mentalnog zdravlja djece i odraslih iz Zenice s projektom „Pleti i prijateljstvo ispleti“, Udruženje Nova Vita iz Sarajeva s projektom „Jačanje ravnoteže uma i tijela kod žena“, Udruženje omladine s invaliditetom „Infopart“ Banja Luka s projektom „Smijeh je magija“, Udruženje za osobe s invaliditetom „Duga“ Tuzla s projektom „Psihološka pomoć majkama djece sa poteškoćama u razvoju“.

U fokusu naših aktivnosti ove godine je žensko zdravlje. Na stručnoj konferenciji dm ženski razgovori koja je bila posvećena temama ženskog fizičkog i mentalnog zdravlja, vidjeli smo da je interes javnosti, prvenstveno žena, ogroman. Potaknuti time, želimo podržati projekte koji će u lokalnoj zajednici dati svoj doprinos razvoju i implementaciji upravo te teme. Raduje nas što projekti imaju i održivi karakter te će realizacijom u budućnosti donijeti korist za što veći broj naših sugrađanki, izjavila je Admira Isaković, voditeljica marketinga i nabave dmBiH.

Odabrane projekte dm će podržati financiranjem usluga ili nabavkom materijala i opreme, donacijom dm proizvoda ili kombinacijom navedenih stavki, ovisno o aktivnostima koje su planirane u sklopu odabranih projekata.

Sudjelovanje u inicijativi {ZAJEDNO} za bolje sutra su imale sve organizacije, udruženja, institucije i druga registrirana pravna lica bez obzira na osnovnu djelatnost, a koja su do 4.7.2022. svoje projekte prijavili putem online formulara na platformi www.dm-zajedno.ba. Osnovni kriteriji su bili fokusiranost na očuvanje i unapređenje fizičkog i/li mentalnog zdravlja žena te poticanje i razvoj zdravijeg stila života, kao i poboljšanje kvaliteta života žena u smislu rješavanja socijalnih problema ili podizanja svijesti o problemima s kojima se žene susreću u privatnom i poslovnom životu.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....