Naša stranka: Tuzla i njena regija od sljedećih izbora bit će jedno od najsnažnijih uporišta Naše stranke

Naša stranka održala je danas sjednicu Glavnog odbora u Tuzli. Na sjednici su razmatrane brojne teme, ali fokus je bio na organizacijskim stvarima i spremnosti Naše stranke za predstojeće lokalne izbore.

Tim povodom Nihad Uk, predsjednik Glavnog odbora Naše stranke, kaže: „Tuzla je drugi najmnogoljudniji grad u našoj zemlji, ali, također, po mnogo čemu najnapredniji. Neki od najuglednijih članova Naše stranke su upravo iz Tuzle, spomenut ću samo Selima Bešlagića. Brojni su prepoznatljivi političari iz Naše stranke upravo iz Tuzlanske županije. Naša Mirjana Marinković-Lepić je predsjedavajuća Predstavničkog doma, Amir Hasičević, ministar trgovine FBiH, Mirsad Čamdžić, šef Kluba zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, tu su politički aktivni u zakonodavnoj vlasti Amra Nadarević-Vodenčarević, kao zastupnica u Skupštini TŽ, i Omer Berbić, vijećnik u Gradskom vijeću.

Došli smo danas svi tu, svjesni političkog kapitala koji imamo upravo u samoj Tuzli i šire u Tuzlanskom kantonu, ali i značaja Tuzle za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Došli smo, također, i da sasvim jasno iskažemo ambiciju da u Tuzli želimo biti značajno snažniji od sljedećih izbora. Suviše dugo su lokalne zajednice u TŽ pod vlašću politika koje na njihovom razvojnom planu nisu uradile ništa.

Sretni smo i što smo u Glavni odbor kooptirali nove članove iz naših novoformiranih odbora u Bugojnu, Travniku i Fojnicu, pokazujući time također ambiciju da Srednjobosanske županije postane jedno od snažnijih uporišta Naše stranke, pored već naših poznatih uporišta kakva su Sarajevo, Kakanj ili Velika Kladuša.

U svakom slučaju, današnja sjednica nas je napunila pozitivnom energijom i željom za radom na lokalnoj razini vlasti, na unapređenju unapređenju naših općina i gradova jer tu, na lokalnoj razini, se i dešavaju problemi koji se građana najviše tiču.“

Najčitanije

VIDEO: Dignuli dron pa kiselinom oštetili travnjak na stadionu?

Velež je prijavio oštećenje na glavnom travnjaku na stadionu...

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Nožem ubio oca i ranio majku

U poslijepodnevnim satima se u blizini Varaždina dogodila tragedija...

SULUDO: Mladić (23) u satima silovao ženu od skoro 100 godina

Beogradski Viši sud odredio je pritvor od 30 dana...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

AS: ‘Da se Ancelottija pita, Modrić bi ostao još jednu godinu’

U subotu je Real Madrid osigurao svoj 36. naslov...

Stari partneri daju podršku Plenkoviću za mandatara

Andrej Plenković ovaj tjedan bi trebao osigurati novu saborsku...

18-godišnjak kod Vukovara zapalio hrvatsku zastavu

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1....