Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine nastavlja unaprjeđivati suradnju s Media centrom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine prim. mr. sc. Siniša Skočibušić, dr. med. razgovarao je 6. srpnja 2023. godine sa ravnateljem Media centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Muamerom Tinjakom i izvršnim ravnateljem programa Media centra g. Nedimom Hrbatom o nastavku i unaprjeđenju međusobne suradnje.

Istaknuli su da će Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine ostati otvoren za širenje informacija o svojim redovitim aktivnostima, a da će ih Media centar pratiti i prenositi javnosti u skladu sa svojom uredničkom politikom. Dogovoreno je da će djelatnici Zavoda ćešće gostovati u tematskim i dijaloškim emisijama Radija i Televizije Bir i putem novina, portala i agencije građanima pružati pouzdane informacije i stručna mišljenja o zaštiti i unaprjeđenju zdravlja i svim javnozdravstvenim temama i izazovima.

„Naša suradnja nije od danas već traje duže vrijeme. Zahvaljujući razumijevanju vodstva Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini imali smo bogatu i uspješnu suradnju vezanu uz imunizaciju, osobito u teškim vremenima pandemije COVID-19, koja je iza nas. Našu kampanju promidžbe značaja cijepljenja protiv COVID-19 pod sloganom „Zbog onih koje voliš – cjepivadjeluju“ pravovremeno i odgovorno je podržao poglavar Islamske zajednice u BiH, Njegova ekselencija dr. Husein ef. Kavazović, ali i brojne muftije, akademsko osoblje i drugi iz Islamske zajednice u BiH te vjernike i svo bosanskohercegovačko pučanstvo pozvali da se odazovu cijepljenju – najznačajnijoj mjeri u borbi protiv COVID-19, na čemu smo zahvalni“, rekao je ravnatelj Zavoda prim. dr. Skočibušić te izrazio nadu da će ostati partneri i u promidžbi značaja redovite imunizacije djece i mladeži i promidžbi cijepljenja protiv humanog papiloma virusa (HPV) u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Ravnatelj Media centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Muamer Tinjak istaknuo je da će Media centar i dalje nastojati da struka bude više zastupljena u medijima što je veoma važno za društvo u cjelini.

„Zadovoljstvo nam je što smo danas u posjetu imali ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine prim. dr. Skočibušića sa suradnicima. Iza nas je period panademije COVID-19 kada smo surađivali na važnim pitanjima za naše društvo i našu Zajednicu. Danas smo otvorili i neka nova polja suradnje i u narednom periodu će Media centar i Zavod realizirati programe i emisije s ciljem edukacije građana o zaštiti i prevenciji zdravlja“, rekao je dr. Tinjak.

Prim. dr. Skočibušić, dr. Tinjak i g. Hrbat obišli su upravne prostorije Media centra, redakcije medija, moderan prostor i najkvalitetniju opremu za produkciju, realizaciju i emitovanje radijskog i televizijskog programa.

Media centar islamske zajednice u BiH čine TV Bir, Radio Bir, Islamske informativne novine Preporod, Portal Preporod i Muslimanska informtivna agencija Mina.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....