Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru pokreće klub Alumnista Filozofskog fakulteta. Klub je osnovan prvenstveno radi izgradnje i jačanja veza i suradnje među bivšim studentima Fakulteta i sadašnjim studenata Fakulteta.

Monika Ćubela Savić, mag. novinarstva, novinarka u Federalnoj novinskog agenciji (FENA) bila je gošćom Običnog radija.

Studij novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru mi je bio jedan od najboljih i važnijih razdoblja moga života. Upravo u tom razdoblju spoznajemo sebe i što ćemo raditi tijekom cijelog života, što će nas definirati. Meni je drago da sam za taj put izabrala Filozofski fakultet i studij Novinarstva. Nakon studija sam iznijela dobro znanje i dobro iskustvo za tržište rada i konkurentnost.“, kazala je Monika Ćubela Savić.

Trenutno sam novinar na u Federalnoj novinskog agenciji (FENA), prije toga sam radila i na državnoj televiziji, na radijskim postaja, tisku i kao glasnogovornica određenih manifestacija. Sve to je našlo temelje u studiju i pokazatelj je koliko nas studij pripremi za sve sfere a na nama je gdje ćemo se pronaći i što ćemo odabrati.“, ističe Monika Ćubela Savić.

Zašto je Monika odabrala studij novinarstva ispričala je za sve slušatelje: “Oduvijek sam maštala da budem teta u toj kutiji koja priča. Svoje početke sam upravo imala na Običnom radiju i tu sam upoznala radijsko novinarstvo i zaljubila se u njega. Kasnije sam stekla znanje i na drugim radio postajama poput RTV Herceg-Bosne, na televiziji poput Prve TV, Naše TV, BHRT-a, sada agencijama i Večernjem listu. Ostvarila mi se želja kao djeteta i drago mi je da sam uspjela na tom putu.

Cilj Aliminista FF je obnoviti i osnažiti povezanost s fakultetom na kojem su diplomirali, a koji je bitno sudjelovao u oblikovanju profesionalnih karijera u njihovim životima, a vjerujemo i u ostalim aspektima osobnog razvoja.

Jako je važno za novinarstvo proći praktični dio nastave. Danas novinar nije kako je nekada bilo. Danas novinar mora znati kako snimiti, editirati, objaviti video. Novinar mora biti uključen u sve sfere novinarstva koliko god je to izazovno, ali je opet dinamično. Treba iskoristiti prilike koje nam pružaju nove tehnologije i društveni mediji i na taj način ulagati u sebe i ono što radimo.“, ističe Monika Ćubela Savić.

Svaki fakultet i svaki studij na Sveučilištu u Mostaru mislim da nudi veliki broj, prilika, suradnji puno prakse i teorije. Moj savjet mladima je da prepoznaju prilike, da traže prilike i da ih zgrabe. Samo tako će sutra izaći spremni na tržište rada.“, zaključila je na kraju.

Ranije smo razgovarali s Bornom Grubišićem, koji je također završio Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru, ali smjer Informacijskih znanosti. Cijeli intervju s Bornom možete poslušati na linku.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....

Svjetski vođe na samitu u Švicarskoj radi okončanja rata u Ukrajini

Svjetski vođe okupljaju se u subotu u Švicarskoj na...