Za jubilarnih 40 godina, svojoj vjernoj publici, Nihad Alibegović ovog ljeta poklanja jednu prelijepu pjesmu

Rijetki su danas oni koji mogu reći da su na sceni četiri desetljeća, da još traju i da se za njihove koncerte uvijek traži karta više. Jedan od takvih izvođača je Nihad Alibegović. Punih 40 godina, neumoran, uvijek aktivan, profesionalan i dobro raspoložen za svoju publiku.

Ova je godina za Nihada itekako važna, jer osim nove pjesme koju njegovi mnogobrojni fanovi jedva čekaju, Nihad  do jeseni ima rasprodane koncerte na kojima, osim svoje vrhunske interpretacije bezvremenskih hitova, komunicira s publikom i duhovitim dosjetkama je nasmijava pokazujući koliko je velika njihova ljubav.

Za jubilarnih 40 godina, svojoj vjernoj publici, Nihad Alibegović ovog ljeta poklanja jednu prelijepu pjesmu, koja će sigurno izazvati jaku emociju, ali i upisati se u bezvremenske hitove.

Pjesma koja sve govori, ali i o njoj će se dugo pričati!

Svaka pjesma je priča za sebe i svaka nosi neku poruku današnjih ili proteklih vremena, pa tako i ova.

Nova Nihadova pjesma je rezultat rada priznatog bihaćkog tekstopisca i kompozitora Dilvada Felića Dade, te autora aranžmana Dragana Stojkovića Bosanca. Nihad Alibegović  je svojom prepoznatljivom vokalnom izvedbom dao dušu ovoj sjetnoj pjesmi prožetoj jakim emocijama.

„Tako se u Bosni pjeva“ svojom sjajnom interpretacijom nam  poručuje Nihad.

Pjesma se oduvijek smatrala najljepšim i najiskrenijim poklonom jer uvijek dolazi duboko iz srca i prenosi one najdublje emocije. Dok pjevam, posvećen sam tom trenutku i svojoj publici. Želim da im prenesem svoju emociju kroz pjesmu, da dočaram ono što osjećam. Ova pjesma, zbog koje sam presretan, govori ono što ja stvarno osjećam. Glazbu i tekst napisao je moj prijatelj Dilvad Felić Dado, a aranžman Dragan Stojković Bosanac. „Tako se u Bosni pjeva“ govori puno o nama, kakvi smo ljudi, kakvu energiju imamo, uvijek smo za raju, pjesmu, glazbu, dobro društvo, jer jednostavno, mi Bosanci i Hercegovci smo takvi“ kazao je Alibegović.

Kako nam je rekao Nihad, zajedno s autorima Dilvadom Felićem i Draganom Stojkovićem, ovu pjesmu poklanjaju svim Bosancima i Hercegovcima, ali i onim koji našu zemlju vole kao svoju, ljudima kojima je važno uzajamno poštovanje, ljubav i zahvalnost.

Pjesma je dobila i svoj vizual, koji dodatno daje još ljepšu dimenziju cijeloj priči. U spotu su prikazani kadrovi gradova i mjesta Bosne i Hercegovine: Sarajevo, Bihać, Banja Luka, Mostar, Bobovac…

Kadrovi Sarajeva snimani su i na Zmajevcu, u coffeehouse Kota 777 s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad.

Spot je radila ekipa Hayat produkcije s Anisom Mujanovićem na čelu snimanja i pratili su priču koju je Nihad Alibegović ispričao ovaj put.

Zadovoljstvo nam je bilo raditi s Nihadom. To je jedan profesionalac u svakom smislu. Snimali smo na raznim lokacijama i Nihad je uvijek bio na visini zadatka. Ništa mu nije mrsko i veoma dobro surađuje“, rekao je Anis Mujanović.

Poznato je da velike zvijezde nerijetko imaju neobične prohtjeve kada su u pitanju poslovne suradnje, ali za Nihada očigledno ne važe takva pravila. Njegove želje i zahtjevi su prilično normalne i skromne, a znamo da samo veliki ljudi posjeduju takve kvalitete. Biti normalan u današnjem svijetu je rijetkost, da ne kažem luksuz.“, kazao je direktor produkcije, Ahmed Švrakić.

Najčitanije

VIDEO: Dignuli dron pa kiselinom oštetili travnjak na stadionu?

Velež je prijavio oštećenje na glavnom travnjaku na stadionu...

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Nožem ubio oca i ranio majku

U poslijepodnevnim satima se u blizini Varaždina dogodila tragedija...

SULUDO: Mladić (23) u satima silovao ženu od skoro 100 godina

Beogradski Viši sud odredio je pritvor od 30 dana...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Stari partneri daju podršku Plenkoviću za mandatara

Andrej Plenković ovaj tjedan bi trebao osigurati novu saborsku...

AS: ‘Da se Ancelottija pita, Modrić bi ostao još jednu godinu’

U subotu je Real Madrid osigurao svoj 36. naslov...

18-godišnjak kod Vukovara zapalio hrvatsku zastavu

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1....