U Mostaru zadovoljni ljetnom sezonom, turisti više ne dolaze na jedan dan, zbog Red Bull Cliff Divinga traži se krevet više

Vlasnici hotela, motela, apartmana, restorana, ali i drugih ugostiteljskih objekata u Mostaru više su nego zadovoljni ljetnom sezonom u gradu na Neretvi.

Ono što ih posebno raduje je činjenica da je sve više turista koji u grad dolaze na više dana.

  • Najviše je onih koji dolaze na jednodnevni izlet, primjera radi, posjećuju Međugorje, a onda obavezno svrate i u Mostar. Međutim, Mostar svojim gostima ima ponuditi puno više od jednodnevnog izleta, poput kulturno-historijskih spomenika, gastro i eno ponude, uređenih smještajnih kapaciteta, i sve je više onih koji to, iz godine u godine, prepoznaju – ističu iz Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Prema svemu sudeći i podsezona u Mostaru će biti odlična, što potvrđuju gužve na ulicama Mostara. Turisti stižu sa svih kontinenata, a od ovog četvrtka do nedjelje teško je pronaći praznu sobu u prelijepom gradu na Neretvi.

  • Sezonom možemo biti prezadovoljni. Imali smo goste sa svih kontinenata, a najviše iz Europe. Iz Italije, Francuske, Španjolske, Portugala, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Rumunije, Rusije, Skandinavije…
  • Sljedećih dana Mostar će biti u žiži interesiranja zbog spektakularnog takmičenja u okviru Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva. Već sada svi smještajni kapaciteti su popunjeni. Ovo je istinski spektakl koji mnogo donosi Mostaru – kažu iz hotela Hana koji se nalazi nekoliko stotina metara od Starog mosta.

Posebnu pažnju svih posjetilaca Mostara plijeni trening kamp s legendarnim Orlandom Duqueom. Mlade skakačke nade iz cijelog svijeta uz Orlanda i aktualnu šampionku Rhiannan Iffland bruse svoje umijeće. Njima, kao ni turistima, ne smeta jak vjetar koji danas puše u Mostaru.

Mostar je poznat i po svojim gastronomskim specijalitetima. Jedan od najposjećenijih restorana je Šadrvan koji se nalazi desetak metara od Starog Mosta. Ispred njega je uvijek dugačak red, a dok čekaju svoje mjesto s posjetiteljima pričaju lijepe djevojke u tradicionalnoj nošnji.

Turisti iz svih krajeva svijeta žele uživati u ćevapima, pljeskavicama, pitama, sarmama i drugim tradicionalnim specijalitetima po kojima su poznati dugi niz godina.

  • U Mostar sam stigao na preporuku prijatelja iz Hercegovine. Od njih sam dobio preporuku koja mjesta moram obavezno posjetiti. Među njima je restoran Šadrvan. Sve što sam probao je odlično, a najviše mi se sviđaju jela od faširanog mesa koje je umotano u različite vrste povrća – kaže jedan turista iz Njemačke koji je u Mostar došao sa suprugom, bratom

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....