Sandra Benčić ima deset mandata a dijeli lekcije

Prema posljednjim rezultatima izbornog povjerenstva Možemo! je osvojio deset mandata u novom sazivu hrvatskog sabora. Stvorilo je to veliku erupciju oduševljenja, a sve je zapečatila Sandra Benčić govorom na pozornici.

– Bok ljudi, ovo je definitivno najveseliji stožer, a čak se ni ne zove stožer. Sada smo na deset mandata, međutim veliki gradovi nisu do kraja obrađeni. Postoji mogućnost daljnjeg rasta. We did it! Želim reći prvo veliko hvala svim građanima koji su izašli i posebno hvala onima koji su nama dali povjerenje. Drugo, jednako važno hvala odlazi svima vama koji ste zadnjih mjesec dana proveli na ulici razgovarajući s građanima i dijelili letke. Vama koji ste uzimali godišnje i koristili da bi pomogli nama da postanemo stranka koja je najviše rasla od prošlog mandata do danas. Taj najveći rast dolazi iz onog što je bila naša najveća snaga, a to smo svi mi. Hvala svima od Osijeka do Dubrovnika koji ovo prate preko malih ekrana. Moramo se zahvaliti svim građanima koji su nam donirali i koji su omogućili da budemo vidljivi iako smo nastali prije pet godina. Omogućili ste nam da budemo stranka s najvećim rastom na ovim izborima – rekla je Sandra Benčić, a zatim dodala:

– Mi možemo biti jako zadovoljni s našim rezultatom. To nije samo naše mišljenje, ono što još trebamo napraviti. Ne smijem izgubiti iz vida da je prioritet skidanje HDZ-a s vlasti. Taj cilj još uvijek ostvariv i dostižan i on je dostižan u onom scenariju o kojem smo mi govorili u prošlim tjednima. Dostižan je scenarij da se HDZ skine s vlasti. Ono na što pozivam sve političke aktere je da je glavni cilj blizu. Pozivamo sve da budu dosljedni, da poštuju svoje birače i da kažu ne HDZ-u. Još uvijek se može dogovoriti da stranka iz opozicije, a to je SDP da oni sastave manjinsku vladu koju ćemo mi ostali podržavati iz parlamenta, prenose 24sata.

Tomislav Tomašević je rekao da nisu prestali vjerovati ni kada su počeli pristizati prvi rezultati iz DIP-a, koji su im davali samo tri mandata.

“Sad smo s tri došli na deset i očekujemo još po koji. Srušen je mit o tome da smo samo zagrebačka stranka. Sad smo u pat poziciji što smo i pretpostavili da će se dogoditi. Građani su jasno rekli na ovim izborima da ne žele više HDZ na vlasti. Rekli su to jasnije da nisu mogli jasnije to reći. Mi smo ovdje radi građana, ključno nam je da se HDZ makne s vlasti i da se oslobode institucije koje je HDZ zarobio”, rekao je.

Sve stranke koje su rekle da su za to da se to i doista dogodi, sad je na njima da se to i dogodi.”

“Poruka DP-u i ostalima, mi smo spremni podržati manjinsku vladu, ne moramo ulaziti u nju, ali nam je bitno da se makne HDZ s vlasti i da se Hrvatska oslobodi ove korupcije”, dodao je.

Najčitanije

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Marija Mila Milas: Bitna je ljubav prema glazbi i instrumentu koji sviramo

Marija Mila Milas rođena je u Mostaru 12. kolovoza...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Taekwondo klub Cro Star osvojio 12 medalja i ekipni pehar

U subotu se u Zenici održao Otvoreni Kup BiH...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

SOS Dječja sela u BiH obilježila Dan porodice

SOS Dječja sela u BiH, uz financijsku podršku Općine...

U Beogradu nasmrt pretučen brat ministra Federacije BiH

JUČER u poslijepodnevnim satima u Beogradu je ubijen brat...

Kako korištenje interneta doprinosi klimatskim promjenama?

U svijetu koji se zasniva na digitalnoj tehnologiji, mladi...