Mirko Švenda Žiga predstavlja spot za pjesmu “Duša s tobom”

Najpopularniji pjevač Međimurja, Mirko Švenda Žiga, nakon kraće stanke krenuo je u nove glazbene avanture. Naime, snimio je spot za pjesmu “Duša s tobom”. Ova pjesma je ujedno i najava novog albuma koji će u jesen ugledati svjetlo dana. Žiga je odlučio sve pjesme na albumu otpjevati na kajkavskom dijalektu što mu uopće nije teško jer je rođen u Međimurju, u kraju gdje je kajkavski idiom zapravo materinji jezik.

Glazbu i tekst za pjesmu potpisuje Nenad Ninčević, a aranžman je napravio Toni Eterović. Ovaj uigrani duo svakako je garancija kvalitete u svakom segmentu ovog singla. S puno dobre mjere i ukusa pogođena je atmosfera cijele pjesme, odnosno, osjeća se jedna nova brazda u kajkavskoj modernoj novoskladanoj glazbi. Cijela produkcija zvuči vrlo moderno i svježe, a Žiga je i ovom prilikom vokalno zablistao i svojom je izvedbom podigao pjesmu na vrlo zavidan nivo. Snimatelj i producent spota je Josip Pokupec (Hit Studio), dok je režiju spota osmislio sam Žiga.

Spot je prepun prekrasnih kadrova cijeloga Međimurja koje je Žiga opisao ovim riječima:
“Spot je sniman na lokacijama po cijelom Međimurju, na Mađerkinom brijegu, na mlinu na Muri, starom gradu Zrinskih, kao i na samom ušću dviju rijeka koje se spominju u pjesmi- Mure i Drave, a radnja spota govori o prisjećanju na moje djetinjstvo koje sam provodio upravo na spomenutim rijekama. Posebno mi drago što smo snimili, nažalost, zadnje primjerke međimurskog konja, autohtone hrvatske pasmine. Dva dječaka koji glume u spotu igrajući igru ‘palčekovanje’ su moji unuci Matija i Adrian Švenda. Palčekovanje je bila glavna igra mojega djetinjstva, i naravno susjedov konj Gidran, kojeg sam obožavao timariti i jahati. I za jahanje i za palčekovanje je trebalo biti spreman i spretan, a što Matija i Adrian izvrsno ‘donose’ u spotu. Ovaj spot je zanimljiv kratki film.”

Nema sumnje da je Mirko Švenda pronašao svoj novi glazbeni kolosjek, te zasigurno možemo očekivati još Žiginih novih i dobrih pjesama te zanimljivih videospotova.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....