Mila Boras: 40 pjesama imam napisanih u bilježnici, želim ih snimiti

Mila Boras i Mihaela Rajič

Mila Boras studentica je pete godine Teološko-katehetskog instituta u Mostaru. Prije tri godine se aktivnije počela baviti pjevanjem. Mila Boras je bila gošćom “Vijesti plus” uživo Običnog radija. “Mirna luka srca mog” je pjesma zbog koje je došla naša suradnja i evo što je gošća rekla o pjesmi.

„Glazbu i tekst za pjesmu sam pisala ja. Aranžman i spot je odradio MASS studio tj. Gabriel Prusina i ovim putem mu se još jednom zahvaljujem na suradnji. Ne postoji neki recept za inspiraciju, jednostavno mi samo dođe. Prvo napišem melodiju pa onda tekst.“, kazala je Mila.

Mila Boras ima i jednu duhovnu pjesmu “Samo ljubav si ti”. “Budući da je pjesma duhovnog karaktera snimala sam je u Mariji Bistrici u Zagrebu. U spotu glumi moja prijateljica, tako da nisam morala moljakati, odmah je pristala. Spot je snimao Ivan Ojdanić iz Zagreba. Posebno iskustvo mi je bilo radi toga što sam imala snimati u kapelici u kojoj je bio prvotno izložen kip Majke Božje Bistričke, tako da je predivno iskustvo bilo.“, istaknula je Mila Boras.

Završila je i školu pjevanja “Belcanto” u Mostaru. Također je od prošlog mjeseca član AMUS-a, BiH.

Odmalena volim pjevati i braća su mi glazbeno nastrojena. Oni su imali klavijature i gitaru i osjetila sam da me glazba ispunjava i da bi jednog dana postala pjevačica i sebi lagano ispunjavam snove. Teološko-katehetskog instituta u Mostaru sam izabrala kao poziv, budući da mi je kuća u blizini crkve. Većinu vremena u djetinjstvu sam provela ispred crkve u druženju s prijateljima. Tadašnji župnik na neki način je znao privući djecu. Od tada je neka klica u meni posijana prema vjeri. Mislim da nisam pogriješila, imali smo praksu kroz školu kroz četvrtu i petu godinu fakulteta. Osjetila sam veliku radost u radu s djecom, koliko god možda to bilo teško kao poziv.“, kazala je Mila Boras.

O glazbenom žanru koji voli kazala je sljedeće: “Više slušam pop i jazz. Mladi danas većinom slušaju cajke, mislim da to nije kvalitetna glazba. Uglavnom gledan glazbu kroz tekst, mislim da tekst tih pjesama nije dobar za izgradnju normalne osobe. Pišem već duže vremena, voljela bi se bazirati na svoje pjesme i snimanje svojih pjesama. Imam u ladici 40 napisanih pjesama, koje su napisane u bilježnici.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Potresna snimka Vukovarke: ‘Gdje je? Pred mojim očima si ga odveo’

Iva Radić dočekala je ispred Tužiteljstva u Beogradu Jovana...

Premijer Andrej Plenković sa suprugom Anom

Premijer Andrej Plenković u stresnom razdoblju sastavljanja nove vlade...

Veličanstvena deveta zagrebačka povorka “Hoda za život”

Deveta zagrebačka povorka "Hoda za život, obitelj i Hrvatsku"...