Lozo žrtva napada dvije žene

Što je potaknulo muškarca da napadne dvije žene usred Splita tijekom subotnje špice na Rivi? Mnogo je teorija, a po jednoj se tvrdi da je napad na dvije žene politički obojen. Navodno su dvije žene nepovoljno govorile o Karolini Vidović Krišto, pa je on, braneći tu političarku, nasrnuo na njih. Po drugoj, žene su ipak prve napale muškarca i on je uzvratio, a potom se dao u bijeg.

Slobodna Dalmacija doznaje da je Tomislav Lozo (66) muškarac kojeg se sumnjiči da je u subotnje jutro napao dvije žene za stolom na ugostiteljskom štekatu na splitskoj Rivi. Splićanima je prilično poznat, kao i njegova cijela obitelj. Naime, Tomislav je član brojne obitelji Lozo čiji je prvi poslovni pothvat oca im Tonka bio fast food, odnosno nadaleko popularna ćevabdžinica u Vukovarskoj ulici. Poslije su uslijedili i brojni drugi poslovni pothvati, javlja Slobodna Dalmacija.

Zbog sumnje kako je počinio dva kaznena djela teške tjelesne ozljede u pokušaju, protiv 66-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je predan pritvorskom nadzorniku u subotu, a njegovo puštanje iz pritvora uslijedilo je u nedjelju popodne.

Tomislav Lozo, kako “Slobodna” doznaje, nema policijski dosje. 

Kako smo neslužbeno doznali, 66-godišnji umirovljeni profesor hrvatskog jezika ispričao je nakon privođenja da je sjedio na štekatu blizu dvije žene koje su navodno vrlo glasno razgovarale, što je njemu, a i drugim gostima, smetalo… U jednom trenutku počele su govoriti o Karolini Krišto u negativnom kontekstu te ih je on upozorio da su glasne i da on to ne mora slušati… Uputio ih je da uzmu apaurin za smirenje. Ubrzo nailazi prosjakinja koja žica novac, a jedna od dviju žena govori joj neka pita “ćoru”, misleći na profesora…

On tada govori da što joj je, kako se to ponaša, a ona ga pogađa čašom u bradu i nanosi mu ozljede. Brada mu je, kaže, razrezana. Nakon toga, isprovociran, on njih udara…

Iako bi to bilo za očekivati kad je u pitanju prijava za dva ozbiljna kaznena djela, očito je nakon ispitivanja tužiteljstvo zaključilo da nema osnove čak ni za mjere zabrane približavanja, a kamoli za istražni zatvor.

Pokušali smo dobiti pojašnjenje od ginekologinje Marije Divić, ali ona nam je rekla da “ne smije pričati s – novinarima!”.

Podsjetimo, odmah nakon incidenta razgovarali smo s napadnutim ženama Anamarijom Stanić, koja nam se predstavila kao specijalistica nacionalne sigurnosti, i njezinom tetom, poznatom splitskom ginekologinjom Marijom Divić.

Dvije žene razgovarale su o Karolini Vidović Krišto, o kojoj nisu iznijele najbolje mišljenje, a što je, kako one tvrde, iznerviralo muškarca koji je taj razgovor slušao.

– Nakon toga došao je do mene i rekao da mi treba tableta za smirenje. Rekla sam mu da nema pravo petljati se u naš razgovor, što ga je još više iznerviralo i bio je jako neugodan. Vrlo brzo se ustao, unio mi se u facu, a ja sam od straha prema njemu bacila čašu.

Nakon toga on je mene boksačkim zamahom udario, zamantalo mi se, a onda moja hrabra teta stala između nas. Međutim, onda je i nju udario, i to perfidno, sleđa – kazala nam je Anamarija Stanić, još vidno u šoku.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....