Javni poziv za zakup kućica za izlaganje, prodaju i prezentaciju proizvoda i usluga

Na osnovu člana 43. Statuta Grada Mostara (“Gradski službeni glasnik Grada Mostara”, broj 4/04) i Izmjene Statuta Grada Mostara („Službeni glasnik Grada Mostara“ broj:08/09 i 15/10), gradonačelnik Grada Mostara objavljuje:

JAVNI POZIV

za zakup kućica za izlaganje, prodaju i prezentaciju proizvoda i usluga u razdoblju od 19. 7.2023. do 31.10.2023.godinen za vrijeme manifestacije „Ulični bazar Mostar 2023“.

Kućice koje se daju u zakup za obavljanje djelatnosti ugostiteljstva, prodaju suvenira i rukotvorina će biti postavljene od 19. 7.2023. do 31.10.2023.godine na području ulice Braće Fejića, Trga Musala i Šetališta. U ulici Braće Fejića i na Šetalištu će biti postavljene po 4 kućice, a na Musali 2.

PREDMET POZIVA

Ovim pozivom pozivaju se sve zainteresirane pravne i fizičke osobe da podnesu ponude za zakup kućica. Kućice koje se daju u zakup imaju dimenzije 1,40 x 2,70 m.

Za kućice koje će imati namjenu ugostiteljstvo iznos zakupnine je  350,00 KM/mjesečno.

Za kućice koje će imati namjenu prodaje suvenira i rukotvorina iznos zakupnine je 250,00 KM/mjesečno.

PONUDA

Ponuda podrazumijeva prezentaciju i prodaju rukotvorina i prodaju i usluživanje kave, čaja, cijeđenih sokova, kolača, uštipaka, palačinaka, zdravih slastica,  sendviča, pizze, voćnih salata, kao i prodaja  domaćih proizvoda od voća i povrća.

UVJETI OBAVLJANJA DJELATNOSTI

Izabrani zakupci su dužni svoju djelatnost uskladiti s važećim zakonskim propisima, te poštovati propise o javnom redu i miru i komunalnom redu. U slučaju da inspekcijski ili neki drugi nadzor nadležnih tijela utvrdi nepravilnosti u poslovanju zakupca kućice Grad Mostar ne snosi nikakvu odgovornost za iste. Zakupci mogu o svom trošku prikladno ukrasiti kućice.

Kućice će imati električnu energiju samo za potrebe rasvjete i u druge svrhe se ne može koristiti. Zakupac može koristiti isključivo plin za pripremanje hrane i dužan je osigurati vatrogasni aparat. Odabrani ponuditelji za obavljanje ugostiteljske djelatnosti bit će u obvezi skupljati i odlagati otpadno jestivo ulje i masti u posude za odlaganje. Također nije dopušteno korištenje zvučnika za reproduciranje glazbe.

Zakupcu nije dopušteno na vanjskim površinama ispred kućice postavljati vlastite uređaje i opremu bez odobrenja Grada Mostara.

Zakupac je dužan svakodnevno održavati čistoću kućice i okolnog prostora i otpad odlagati na predviđeno mjesto. Nadzor i kontrolu komunalnog reda i sanitarnih uvjeta vršit će komunalni redari i sanitarna inspekcija. Nije dozvoljeno davanje kućice u podzakup ili na korištenje trećim osobama. U skladu s namjenom zakupac će imati mogućnost korištenja javne površine prema danim tehničkim uvjetima.

Zakupac je odgovoran za svu štetu koja nastane na kućici, te na istoj ne smije raditi nikakve preinake bez odobrenja Zakupodavca. Zakupac je dužan vratiti kućicu u ugovorenom terminu i predati Gradu Mostaru u stanju u kakvom ju je primio.

RADNO VRIJEME

Radno vrijeme kućica je od 9:00 do 24:00 sata, s tim da zakupci mogu prilagoditi radno vrijeme prema potrebama i eventualno visokim temperaturama, ali uz suglasnost Grada Mostara.

Zakupac mora otvoriti kućicu svaki dan u dogovoreno vrijeme, te svako nepoštovanje radnog vremena i zatvaranje kućica daje Gradu Mostaru pravo jednostrano raskinuti Ugovor uz zadržavanje uplaćenog iznosa zakupnine.

KRITERIJ ZA ODABIR PONUDE

Kriterij za odabir ponude je najkvalitetnija i najatraktivnija ponuda. Ponuditelj može istaknuti interes za najviše dvije kućice (zasebno), ali može ostvariti pravo zakupa samo jedne (1) kućice.

PROCEDURA DODJELE

Imenovana komisija će utvrditi konačnu listu korisnika prema kvaliteti ponuda na osnovu koje će Grad Mostar s ponuđačem sklopiti Ugovor o zakupu kućice.

Ugovoreni iznos zakupac je dužan uplatiti najkasnije do 3 dana nakon potpisivanja Ugovora na račun Grada Mostar.

Obrazac ponude može se preuzeti na web stranici Grada Mostara i u Centru za usluge građana Grada Mostara, Adema Buća 19.

Sve potrebne informacije možete dobiti na broj telefona 036/505-531 i 060/314 40 64.

Nepravovremene i nepotpune ponude, te ponude koje ne ispunjavaju uvjete iz Javnog poziva neće se razmatrati.

Ponuđači su dužni obrazac ponude dostaviti u zatvorenoj koverti, svaku ponudu zasebno, putem pošte ili izravno putem protokola Grada Mostara u Ulici Adema Buća 19 – Cernica,  na adresu:

Grad Mostar

Adema Buća broj 19, 88000 Mostar

s naznakom „Ponuda za javni poziv za zakup kućica“

Ponude moraju biti predane do 14. 7.2023. godine do 14:00 sati.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...