Ivana Vučetić: Dođite i probajte kiseljačku pogačicu

Udruga “Šareno brdo” i ove godine organizira Kiss Food Fest, čiji je cilj promidžba gastro – scene Kiseljaka, mjesta koje je već desetljećima poznato po dobroj hrani i piću.

Ivana Vučetić, bila je gošćom Vijesti plus Običnog radija i u razgovoru s Mihaelom Milić je otkrila detalje ovogodišnjeg Kiss Food Festivala.

Festival je prvi put organiziran 2022. godine a ideja je potekla od duge tradicije kiseljačke pogačice, koja je opjevana u pjesmi i tako doživjela popularnost. Pored toga primijetili smo da u posljednjih 5-10 godina  veliki porast gastro scene u Kiseljaku. Kiseljak je poznat po kiseloj vodi pa samo u tome svemu prepoznali inspiraciju za organizaciju festivala koji je prošle godine bio baš uspješan.“, kazala je Ivana Vučetić o ideji nastanka festivala.

Ovogodišnji festival trajat će tri dana, od 1. do 3. rujna 2023. godine te će biti smješten na Trgu kneza Radoje u Kiseljaku. O uspjehu prošlogodišnjeg festivala još uvijek se govori u ovom mjestu, a građani, kao i izlagači, se raduju ponovnoj prilici kušanja gastro kreacija.

Ljudi nisu toliko upoznati toliko s kiseljačkom pogačicom i njenom posebnošću. Pravi se s kiselom vodom koja izvire u centru našega grada. To je jedna od najvećih i pozitivnih strana našeg festivala. Drugi i treći dan festivala će se održati street food natjecanje. Od zabavnog programa prvu večer će nastupati tamburaški band Zlatne žice, drugi dan festivala biti će zabavna i rock glazba, a treći dan će nastupati DJ-evi.“, kazala je Ivana Vučetić.

Događaj se organizira u suradnji s Općinom Kiseljak. Posjetitelji će prvi dan imati priliku kušati ovo jelo besplatno, uz široku ponudu i drugih jela street food karaktera. Program će pratiti i brojne glazbene izvedbe, uključujući i sastav Zlatne žice, DJ G i DJ Soul te bendovi Domino Efekt i Tregeri. 

Iskoristite priliku posjetiti naš trodnevni festival na Trgu kneza Radoje u Kiseljaku. Bit ćemo veseli da vas ugostimo i obećavamo dobar provod.“, poručila je na kraju Ivana Vučetić.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....