HERCEG SVEČANO OTVORIO 5. MEĐUNARODNE DANE MEDITERANA U NEUMU

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg svečano je otvorenim proglasio prodajno-izložbenu manifestaciju poljoprivrednih dobara pod nazivom 5. Međunarodni dani Mediterana u Neumu. Uputivši čestitke organizatoru, vodećim ljudima Općine koji su još jednom dokazali kako neumorno doprinose razvitku gospodarstva, ugostiteljstva i turizma u HNŽ-u, poručio je kako su Dani Mediterana iznimno vrijedna manifestacija kako za HNŽ tako i za cjelokupno hercegovačko podneblje.

”Ovdje se otvaraju vrata domaćim poljoprivrednicima i gospodarstvenicima za promoviranje njihovih proizvoda, ujedno i za doprinos razvitku našega turizma, Općine Neum i neumskoga zaleđa. Vlada HNŽ-a otpočetka prepoznaje i nesebično podupire ovakve ideje i projekte. Nebrojeno smo puta pokazali i dokazali kako smo Vlada cijele županije, svih naših gradova i općina. Kontinuirano izdvajamo financijska sredstava kao potporu ugostiteljima, turističkim djelatnicima, poljoprivrednicima i gospodarstvenicima svih grana. Podupiremo djelovanje gospodarskih manifestacija, sajmova i promotivnih skupova, sve s ciljem promocije ploda rada našega čovjeka koji i jest glavnim pokretačem promjena, uspjeha i napretka ovoga našeg životnog prostora”, kazao je ovom prigodom predsjednik Herceg dodavši kako samo sinergijom svih razina vlasti i odgovornošću svih dionika u turizmu, ugostiteljstvu, poljoprivredi i gospodarstvu možemo graditi i izgraditi kvalitetne proizvode i ostvariti održivost na svim područjima.

Inače, Dani Mediterana dvodnevnom su manifestacijom poljoprivrednih dobara koja se po peti put održava u Neumu i čijim je ciljem omogućiti domaćim poljoprivrednicima promociju njihovih proizvoda i na taj način pridonijeti i obogatiti turističku ponudu, a i potaknuti razvoj poljoprivrede u neumskomu zaleđu. Izložene su poljoprivredne mediteranske kulture poput smokve, grožđa, maslina, šipka, kao i njihovih prerađevina, više vrsta vina, rakija, pršuta, sira i meda te ljekovito bilje i rukotvorine.

Osim predsjednika Hercega, nazočnima su se obratili ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNŽ-a Donko Jović i načelnik Općine Neum Dragan Jurković.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....