FOTO: Održan 10. po redu Mostar Outdoor

Mostar Outdoor 2023

Tijekom vikenda 7.-8. listopada 2023. održan je 10. po redu Mostar Outdoor, manifestacija koja predstavlja otvorena vrata Hrvatskog planinarskog društva Prenj 1933 u Mostaru. Ova godina posebna je po tome što slavimo i obilježavamo 90 godina postojanja i djelovanja HPD Prenja 1933 u Mostaru. Program je započeo u subotu, predstavljanjem knjige Penjačevi zapisi, autora Stipe Božića, najuspješnijeg hrvatskog alpinista. Stipe je održao iznimnu uvertiru u svoju knjigu, koja se rasprodala u roku. Zanimljivu, emotivnu a prije svega inspirativnu priču koju je Stipe donio u Bogodol, svi prisutni su nagradili dugotrajnim pljeskom.

Jesenjska nedjelja pružila je nevjerojatno lijepe uvjete za planinarenje i prekrasne poglede tijekom cijelog dana, posebno s vrha. Mostar Outdoor ove je godine okupio preko 200 sudionika na planinarskim turama, koje su vodile prema najvišem vrhu Čabulje (Velika Vlajna) i Bandurici.

Važno je spomenuti da je i Planinarski sat za djecu okupio 30-ak najmlađih planinara koji su se družili uz zanimljive igre u  prirodi i planinskom okruženju.

Glavni dio manifestacije odvijao se u Bogodolu ispred planinarskog doma “Miljenko Bošnjak”, gdje se okupilo više od 300 planinara, izletnika, ljubitelja prirode i onih koji tek razmišljaju o tome. Uz grah, osvježenje i odlično raspoloženje, Mostar Outdoor je uspješno došao do kraja.

Izuzetno nas veseli veliki odaziv planinara koji su sudjelovali u ovom posebnom danu našeg društva, te se još jednom zahvaljujemo svima na dolasku, a posebice našim volonterima na angažmanu ovih dana. Nije nam klišej reći, kako bez njih ne bi bilo ničega.

Radujemo se budućem druženju na planinama! Pratite naš rad, pridružite nam se, makar bili sami.

U nastavku možete pregledati atmosferu s Mostar Outdoora 2023. godine.

Najčitanije

VIDEO: Dignuli dron pa kiselinom oštetili travnjak na stadionu?

Velež je prijavio oštećenje na glavnom travnjaku na stadionu...

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Nožem ubio oca i ranio majku

U poslijepodnevnim satima se u blizini Varaždina dogodila tragedija...

SULUDO: Mladić (23) u satima silovao ženu od skoro 100 godina

Beogradski Viši sud odredio je pritvor od 30 dana...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

AS: ‘Da se Ancelottija pita, Modrić bi ostao još jednu godinu’

U subotu je Real Madrid osigurao svoj 36. naslov...

18-godišnjak kod Vukovara zapalio hrvatsku zastavu

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1....