Emir Prevljak: Habitat Culture Fest na Boračkom jezeru je jedinstven kulturni događaj

Drugi Habitat Culture Fest na Boračkom jezeru nastavlja s misijom da Bosni i Hercegovini predstave bogato kulturno i umjetničko nasljeđe kako u našoj državi, tako i u dijaspori.

U “Vijestima plus” Običnog radija Fest je predstavio suorganizator gosp. Elmir Prevljak.

Ovo je relativno mlad festival, ideja je da naše ljude koji žive van granica Bosne i Hercegovine u jako velikom broju, da pripadnici te ekipe naprave jedno mjesto za umjetnike koji žive vani. Da napravimo nešto za domaću publiku ali i ljude izvana koji su manje popularni u našoj državi. Nadamo se da će manifestacija dobiti podršku od Županije HNŽ ali i cijele BiH. Na lokalitetu Boračko jezero imamo  veliki podij i na različitim lokacijama ćemo održati različite manifestacije od likovnih izložbi do projekcije filma i glazbe i drugo.“, kazao je Elmir Prevljak.

Cilj je približiti kreativnu industriju, prije svega mladima, učenicima i studentima, a onda i svim zainteresiranim osobama i ljubiteljima umjetnosti u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način želi se doprinijeti podizanju svijesti o ulozi kulture i umjetnosti, ali i znanosti i obrazovanja u razvoju bosanskohercegovačkog društva.

Ove godine Festival otvara možda trenutačno najproduktivniji konjički pjesnik, pisac i prevoditelj s impozantnim brojem književnih dijela – Goran Sarić. Publika će se imati priliku upoznati s njim i njegovim radom u srijedu, 2. kolovoza u 20:30 na Ognjištu Herzegovina Lodgesa na Boračkom jezeru.

Prošle godine smo imali više događaja koncentriranih u dva dana. Ove godine zbog logistike i zbog boravka sudionika na Boračkom jezeru smo razvukli događaj do 10.8. Ovaj festival se često i iznenada popuniti od izlagača ali za sada program je spreman.“, rekao je Emir Prevljak.

Od 3. do 10. 8. 2023. godine Herzegovina Lodges će pružiti priliku svim zainteresiranim da posjete izložbu mostarskog slikara Senada Paje Copelja. Četiri umjetnika iz Nizozemske će 9. i 10. kolovoza predstaviti svoj multimedijalni projekt AUW Music u glazbenoj, likovnoj i video formi.

Najčitanije

Oglas za posao: Pomoćna kuharica u mjestu Brela – Makarska rivijera

Lungo Mare, Brela - Makarska rivijera objavljuje natječaj za...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Otvaranje Palačinka bara “Bueno” u Čitluku

S velikim zadovoljstvom najavljujemo otvaranje novog kulinarskog kutka u...

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Dora Marušić: Bitna je disciplina i ustrajnost

Mostarka Dora Marušić osvojila je titulu europske prvakinje na...

Kada će se izravno birati gradonačelnici u Mostaru i Sarajevu?

Središnje izborno povjerenstvo BiH će na sjednici koja će...