Edukativna konferencija za trudnice „Naše putovanje počinje“ održana sinoć u Mostaru

U Kongresnoj dvorani Hotela Mostar u Mostaru sinoć je održano još jedno predivno druženje budućih mama. Organizator edukativne konferencije za trudnice Naše putovanje počinje je su časopis Roditelje i dr. Eniom Kapetanoviće, specijalistom ginekologije i akušerstva zaposlenog u Kantonalnoj bolnici „dr. Safet Mujić“ u Mostaru.

Konferenciju je otvorio dr. Enio Kapetanović s treningom poroda u kojem je detaljno prošao kroz psihofizičku pripremu trudnica za porod. Dalje su trudnice uživale u predavanju Marije Puljić, Magistra fizikalne terapije i rehabilitacije, Bobath terapeut za djecu koja je prisutnim trudnicama govorila o pravilnom nošenju, dizanje, presvlačenju djece. Tema njenog predavanja bila je: „Pravilno postupanje s djetetom (Baby handling)“.
Dr. Svjetlana Grubeša Raguž, specijalista pedijatrije-neonatolog održala je predavanje o dojenju. U predavanju je posebno istakla benefite dojenja kako za bebu tako i majku.

Predavanje za trudnice pripremio je i dr. Jerka Brzice, specijaliste pedijatrije-neonatologa koji je govorio o temi: “Preventivne mjere zaštite novorođenčadi”.

Tijekom trudnoće većina trudnica ima probleme sa željezom i anemijama uzrokovanim nedostatkom željeza. O ovoj temi trudnicama je govorio mr.ph. Rijad Hasanbegović. Tema njegovog predavanja bila je: „Suvremene formulacije željeza u dodacima prehrani“.

Stručni dio konferencije završene je predavanjem genetičarke i medicinske direktorice Bio Save Dijane Sejdinović koja je govorila o temi značaja pohranjivanja matičnih ćelija i liječenja matičnim ćelijama.
Koordinatorica edukacija za trudnice Naše putovanje počinje Alma Pelo Zagorčić istakla je da se edukativne konferencije organiziraju s ciljem da se buduće majke pripreme za porod, boravak u porodilištu, periodu babinja, kao i za roditeljstvo.

Sve informacije koje dobiju na konferencijama su itekako korisne za razdoblje u kojem se nalaze kao i razdoblje koji je pred njima.

Časopis i portal Roditelj nastavljaju s edukacijama i u drugim bosanskohercegovačkim gradovima.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....