Peto izdanje Blidinje BIKE Festivala uspješno realizirano

Ovog vikenda, stotine biciklista posjetilo je Park prirode Blidinje na peti po redu Blidinje BIKE Festival. Po svim pokazateljima, događaj je još jednom uspješno realiziran. Blidinje je još jednom bio poprište biciklizma i privukao mnoštvo zaljubljenika u outdoor sportove, ali i cijele obitelji koje su uživale u događaju Blidinje BIKE Festivalu. Ali ono što nas je najviše fasciniralo na trodnevnom događaju bilo je koliko malo vizije i zajedničkog rada može stvoriti toliko dobre volje i pozitivnog iskustva.

Već petu godinu za redom Blidinje BIKE Festival okuplja jako velik broj ljubitelje biciklima, prirode i aktivnosti na otvorenom. Događaj je to koji promovira sport, zdrav način življenja, te turističku ponudu Blidinja. Inače ovaj trodnevni događaj započeo je već u petak s edukativnim radionicama za najmlađe i prezentacijom događaja, subota je rezervirana za rekreativnu vožnju “Stazom ‘Ajduka” po nekim od najljepših predjela Blidinja, dok je nedjelja bila u znaku profesionalne utrke “XCM Herzegovina 2023”.

Unatoč lošim vremenskim prognozama i nepogodama koje nas okružuju posljednjih dana, mi smo lijepo vrijeme i vjerojatno je to prva godina da smo kroz sva tri dana događaja prošli bez kiše. Planine su uvijek nepredvidive i oblaci nas znaju iznenaditi i u najvrelijim ljetnim danima, no ovog puta to nije bio slučaj“, kazao je Toni Zorić.

 “Rekreativna biciklijada “Stazom ‘Ajduka” ponovo je okupila onu kategoriju biciklista koji jednostavno vole guštati, uživati u dobrom društvu i biciklirajući upoznavati nove krajeve. No, ove godine osim turističkog obilaska Blidinja, našim gostima ponudili smo nešto novo, degustaciju Blidinjskih delicija. Naime, Hajdučke Vrleti i restoran Risovac koji se nalaze na ruti rekreativne biciklijade “Stazom ‘Ajduka” su svim našim sudionicima su priredili bogatu trpezu kako bi se okrijepili i degustirali domaće proizvode. Moramo kazati kako je ovo bio pun pogodak, te kako su svi sudionici bili oduševljeni“, dodao je Zorić.

Nedjelja je bila u znaku MTB maratona “XCM Herzegovina” koja je privukla sportaše i profesionalne bicikliste iz zemalja regije kako bi okušali snagu na stazama Blidinja. U ponudi su bile dvije staze: Mali maraton u dužini od 36 km i veliki maraton u dužini od 58 km koji je rezerviran za Elitne bicikliste i sve one koji se tako osjećaju.

A najbrži među njima bio je Širokobriježanin Ivan Soldo (BK Široki) koji je stazu dugu 58km prešao u vremenu 2 sata i 40min. Slijedi ga Marko Ćirjaković (BK Gannicus) iz Srbije sa vremenom od 2 sata i 42min, te Goran Cerović (BK Pljevlja) iz Crne Gore s vremenom od 2 sata i 43 minute.

Među damama koje su vozile stazu malog maratona u dužini od 36km, najbrža bila je Hena Šabanić (BK Puls) s vremenom 2 sata i 43 minute. Drugo mjesto pripalo je Sari Srabović (BBK Daj Krug) s vremenom 2 sata i 57 minuta, dok je Nina Vidović (BK Tempo) zaokružila postolje s vremenom od 3 sata i 08 minuta.

U muškoj konkurenciji koja je vozila stazu malog maratona zablistao je mladi Emel Ljubuškić (BK Power Plus) iz Sarajeva s vremenom 1 sat i 47 minuta. Filip Džido (BK Tempo) zauzeo je drugo mjesto sa tri minute zaostatka, dok je treće mjesto pripalo Ivan Vukadin s vremenom 1 sat 51 minuta.

Već vidno umorni, možemo kazati kako smo sretni što je iza nas još jedno uspješno izdanje Bldidije BIKE Festivala. Iza nas zapravo i jeste jedan veliki festival biciklizma i sretni smo što smo u mogućnosti već dulji niz godina da promoviramo Park prirode Blidinje i Bosnu i Hercegovinu kroz najbrže rastuću granu turizma. Na kraju možemo se zahvaliti svim našim prijateljima i pokroviteljima koji omogućuju ovaj događaj, našim sudionicima koji su ovog vikenda posjetili Blidinje, te ih pozvati da nas posjete ponovo u 2024 godini“, zaključio je Toni Zorić.

Ovom prilikom organizatori se još jednom žele zahvaliti svim sponzorima i prijateljima događaja koji pomažu promociju Blidinja, kao i Bosne i Hercegovine i to: Federalno ministarstvo kulture i športa, Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, HT Eronet, Vlada Županije Zapadnohercegovačke, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, Općina Posušje, Turistička zajednica HNŽ, Športski Savez Grada Mostara, Visit Blidinje, Capriolo Mostar, M-Bike Shop, LEDA voda, Hercegovina vino, Guma-M, Restoran “Hajdučke Vrleti”, Restoran “Staza”, Restoran “Risovac”.

Aktivnost podržana kroz projekat: AID 012003 – NaturBosniaHerzegovina: Zaštićena područja i održivi razvoj, financiran od strane Talijanske agencije za razvojnu suradnju (Agenzia Italiana per la Cooperazione allo Sviluppo – AICS) i implementiran od strane Comitato Internazionale per lo Sviluppo dei Popoli (CISP).

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...

Dodik veleposlaniku SAD-a: ‘Razbio bih ga kao zvečku’

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je lažima navode...