Zajedno prepoznajemo i suzbijamo nasilje nad djecom u virtualnom i stvarnom okruženju

Udruženje za edukaciju i razvoj “Dignitet” obavještava javnost o provedbi projekta pod nazivom “Zajedno prepoznajemo i suzbijamo nasilje nad djecom u virtualnom i stvarnom okruženju“, projekt je podržan od Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke u okviru Javnog poziva za financiranje projekata i programa iz sredstava dijela prihoda ostvarenih u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Cilj ovog projekta je multidisciplinarnim pristupom doprinjeti suzbijanju zlostavljanja djece i mladih putem interneta i kroz programe prevencije ukazati na probleme trgovine ljudima (TLJ) na području Konjica i Mostara. Takođe, projektom se želi pružiti informacije i nova znanja koja mogu doprinjeti izgradnji ispravnog shvaćanja i promjeni svijesti kod šire javnosti i stručnjaka o TLJ, s posebnim fokusom na prosjačenje i vrbovanje djece putem interneta od strane predatora.

Projekt obuhvata 12 radionica, od kojih je 7 edukativnih radionica za učenike školske dobi i 4 radionice za roditelje i nastavnike u Mostaru i Konjcu. Očekuje se uključenje oko 60 roditelja i 250 djece školske dobi, kao i 20 predstavnika/članova Vijeća mladih Grada Mostara.

Uz podršku Federalnog ministarstva nauke i obrazovanja, Udruženje “Dignitet” je već pokrenulo Liniju za pomoć, koja je pružila podršku građanima suočenim sa situacijama vezanim za trgovinu ljudima. Tijekom projekta, pružit će se i psihološka i pravna pomoć.

Projekt će također obuhvatiti kampanju koja će se sprovoditi povodom Europskog dana borbe protiv trgovine ljudima (18. listopad), s ciljem podizanja svijesti o problemima zlostavljanja i zloupotrebe djece. Aktivnosti će biti predstavljene lokalnim medijima, a informacije o projektu će biti dostupne na stranicama Udruženja “Dignitet”.

U implementaciji projekta sudjeluje tim iskusnih članova Udruženja “Dignitet” koji ima dugogodišnje iskustvo u prevenciji i borbi protiv zlostavljanja djece, dječje pornografije i pedofilije, nasilja u porodici i trgovine ljudima.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...

Almir Gabrić Gabra za Običan radio o novoj pjesmi Stranac

Almir Gabrić Gabra već 30 godina doprinosi tuzlanskoj alternativnoj...