Večeras dodjela nagrada 29. Sarajevo Film Festivala

U Narodnom pozorištu Sarajevo večeras u 21.30 sati bit će održana svečana ceremonija dodjele nagrada Srce Sarajeva 29. Sarajevo Film Festivala. Ceremonija će na Crvenom tepihu početi u 21:00 sat, a dodjela nagrada Srce Sarajeva u 21:30 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo. Za nagrade Srce Sarajeva u Natjecateljskim programima 29. Sarajevo Film Festivala ukupno se natječe 49 filmova, a upriličene su i dvije gala te jedna specijalna projekcija.

Večeras u 20:30 sati u Ljetnom kinu Coca-Cola će biti prikazan film KLUB ZERO Jessice Hausner, ovogodišnje gošće programa „Posvećeno“. Hausner će se publici predstaviti prije početka projekcije filma u Ljetnom kinu Coca-Cola. Istaknuta redateljica je bila gošća 23. Sarajevo Film Festivala (2017.), kada je otvorila je 11. izdanje programa Talents Sarajevo.

Film prati učiteljicu koja se pridružuje osoblju međunarodne internatske škole kako bi predavala predmet “Svjesno jedenje”. Ona uči da je manje jedenja zdravo. Ostali učitelji sporo primjećuju što se događa, a kada smeteni roditelji počnu shvaćati, “Klub Zero” postaje stvarnost. među producentima ovog filma je Obala Art Centar iz Sarajeva, u okviru zajedničkog projekta s TRT-om i Doha Film Institutom.
U 20:45 sati u Ljetnom kinu Stari Grad na programu je film Andreja Korovljeva HOTEL PULA. Ekipa filma publici će se pokloniti prije početka filma.

Danas u 10 sati pozivamo publiku da ne propusti Masterclass s Lynne Ramsey, dobitnicom Počasnog Srca Sarajeva. Masterclas počinje u 10 sati u Festivalskom centru (Bosanski kulturni centar). Ulaz je besplatan, a ulaznice je potrebno preuzeti u Glavnom Box Officeu.

U Mostaru, u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar, na programu je u 21:30 sati SMRT DJEVOJČICE SA ŽIGICAMA Gorana Kulenovića, a isti film je na programu Bingo Ljetnog kina Tuzla u 20:30 sati.

Projekcije filmova iz programa 29. Sarajevo Film Festivala bit će održane i u subotu, 19. kolovoza.

Raspored projekcija je na web stranici Festivala: www.sff.ba.

Ulaznice su u prodaji online putem web stranice Festivala, na tickets.sff.ba, te putem nove mobilne SFF aplikacije, čiji je razvoj podržao Mastercard. Ulaznice su u prodaji i u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, BKC) od 9:00 do 22:00 sata.

Najčitanije

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Marija Mila Milas: Bitna je ljubav prema glazbi i instrumentu koji sviramo

Marija Mila Milas rođena je u Mostaru 12. kolovoza...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Taekwondo klub Cro Star osvojio 12 medalja i ekipni pehar

U subotu se u Zenici održao Otvoreni Kup BiH...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

SOS Dječja sela u BiH obilježila Dan porodice

SOS Dječja sela u BiH, uz financijsku podršku Općine...

U Beogradu nasmrt pretučen brat ministra Federacije BiH

JUČER u poslijepodnevnim satima u Beogradu je ubijen brat...

Kako korištenje interneta doprinosi klimatskim promjenama?

U svijetu koji se zasniva na digitalnoj tehnologiji, mladi...