U VLADI HNŽ-A ODRŽAN SASTANAK S PREDSTAVNICIMA U POŽARU NASTRADALIH MOSTARSKIH PROIZVODNIH PODUZEĆA

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg, županijski ministar gospodarstva Željko Laketić i predstojnik Ureda predsjednika Vlade Marko Arapović, sa suradnicima, primili su danas predstavnike četiriju tvrtki čiji su proizvodni pogoni nedavno teško nastradali u požaru na jugu Mostara, na prostoru naselja Rodoč.

Riječ je o tvrtkama Ferro Keš, EMKON Mostar, MRM Export Import i Premier Febeco koje zajedno imaju gotovo 260 djelatnika.

– Šteta je iznimno velika! Vatra je progutala gotovo 10.000 četvornih metara krova, cjelokupnu proizvodnu infrastrukturu sa strojevima i drugom opremom pogonskih prostora Ferro Keša, EMKON-a i tvrtke Premier Febeco te čak 32 nova vozila, dizalice i skladišnu opremu tvrtke MRM. S obzirom na činjenicu da je riječ o proizvodnim poduzećima i da su za obnovu naše proizvodnje i spašavanje radnih mjesta potrebna iznimno velika financijska sredstva koja samostalno ne možemo osigurati, računamo na potporu svih razina vlasti – kazali su predstavnici nastradalih tvrtki, zahvalivši se na prijemu jer je riječ o njihovu prvom službenom sastanku s predstavnicima institucija vlasti uopće nakon same tragedije.

Predsjednik Herceg i ministar Laketić iskazali su puno razumijevanje za tragediju koja je pogodila ova poduzeća i njihove zaposlenike, obećavši kako pomoć neće izostati.

– Svakako ćemo nastojati osigurati određena financijska sredstva za ovu namjenu u skorašnjim Izmjenama i dopunama Proračuna koje će se naći pred skupštinskim zastupnicima. Također, zbog strateške važnosti ovih četiriju poduzeća za industriju HNŽ-a, osobito s obzirom na broj ugroženih radnih mjesta, odmah ćemo uputiti i inicijativu prema Civilnoj zaštiti HNŽ-a, ali i prema višim razinama vlasti odnosno prema Vladi FBiH i Vijeću ministara BiH da se neodgodivo i konkretno uključe u saniranje posljedica ovoga velikog požara i što žurnije osposobljavanje opožarenih proizvodnih pogona za rad – poručio je predsjednik Herceg.

Najčitanije

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Marija Mila Milas: Bitna je ljubav prema glazbi i instrumentu koji sviramo

Marija Mila Milas rođena je u Mostaru 12. kolovoza...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Taekwondo klub Cro Star osvojio 12 medalja i ekipni pehar

U subotu se u Zenici održao Otvoreni Kup BiH...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

SOS Dječja sela u BiH obilježila Dan porodice

SOS Dječja sela u BiH, uz financijsku podršku Općine...

U Beogradu nasmrt pretučen brat ministra Federacije BiH

JUČER u poslijepodnevnim satima u Beogradu je ubijen brat...

Četvero ozlijeđenih u napadu nožem

Četiri osobe ozlijeđene su u nedjelju u napadu nožem...