U Mostaru i Neumu besplatni dermatološki pregledi u organizaciji dm-a

Iako je ljeto jedno od omiljenijih godišnjih doba većini ljudi, zbog visokih temperatura i štetnog sunčevog zračenja sa sobom nosi različite izazove. Pritom je posebnu pažnju potrebno obratiti na to kako se ispravno zaštititi od UVA i UVB zračenja koje može uzrokovati brojne promjene na koži pa i one maligne, nerijetko fatalne. Upravo s ciljem informiranja javnosti o pravilnoj zaštiti od sunca, adekvatnom korištenju sredstava za zaštitu te značaju prevencije, pregleda i rane detekcije sumnjivih promjena na koži, dm je započeo kampanju besplatnih dermatoloških pregleda, edukacije i savjetovanja, koja će se tijekom ljeta realizirati u sedam bh. gradova.

Mostar: subota, 5.8.2023 – plato ispred Mepas Mall-a

Besplatni dermatološki pregledi obavljeni su u Banjoj Luci, Tuzli, Sarajevu i u Zenici, dok će ovaj vikend biti realizirani u Mostaru i Neumu. Građani Mostara će imati priliku da u subotu (5. kolovoza), na platou ispred Mepas Mall-a, u dva termina: jutarnjem, od 9 do 12 sati i popodnevnom, od 17 do 19 sati, obave besplatan dermatološki pregled i dobiju savjete specijalizantice dermatovenerologije, dr. Dubravke Perotić.

„Redovni pregledi kože, dermoskopski, potrebni su zbog pregleda madeža i pigmentnih promjena, kao i zbog nastanka novih madeža koji mogu biti uvjetovani štetnim djelovanjem sunčevog zračenja. Nažalost, svjedoci smo da promjene u atmosferi svake godine sve više nepovoljno utiču na kožu. Redovni dermoskopski pregledi posebno su značajni za osobe koje u obiteljskoj anamnezi imaju raniju pojavu karcinomna kože i melanoma, u ovoj kategoriji su i osobe s velikim brojem madeža, preko 50, kao i osobe koje primijete neke promjene veličine ili boje madeža, tegobe i slično. Pregledi su značajni i zbog davanja savjeta o ispravnoj i redovnoj upotrebi zaštite od sunca, koja više nije dovoljna samo u ljetnim danima, nego tijekom cijele godine“, poručila je dr. Dubravka Perotić i dodala kako raste svijest o važnosti zaštite od sunca, kao i o važnosti pregleda te da u subotu očekuje veliki odziv građana.

Posebno je istakla da tijekom ljetnih dana veliku pažnju treba posvetiti zaštiti dječje kože, jer opekotine mogu ostaviti ozbiljne posljedice na koži. Djecu do godinu dana ne treba direktno izlagati suncu, potrebno je nositi zaštitnu odjeću te koristiti zaštitnu kremu s faktorom 50.

Neum: nedjelja, 6.8.2023 – plaža hotela Sunce

Besplatni dermatološki pregledi u organizaciji dm-a bit će održani i u Neumu na plaži hotela Sunce, i to u nedjelju u terminima od 9 do 12 h i od 17 do 19 h. Svi zainteresirani će besplatan dermatološki pregled i stručne savjete dobiti od specijalizantice dermatovenerologije, dr. Nataše Đoković Lozo.

„Različitim aktivnostima i kampanjama dm kontinuirano stavlja značaj na očuvanje zdravlja koje je preduvjet ukupnog blagostanja i sreće. Besplatne dermatološke preglede organiziramo kako bismo aktivno sudjelovali u podizanju svijesti stanovništva o značaju redovnih pregleda koji mogu spasiti život. S obzirom na to da uvijek bilježimo veliki odziv građana, s ponosom možemo reći da u prevenciji i podizanju svijesti o načinima i značaju ispravne zaštite uspješno djelujemo dugi niz godina. Pozivamo građane da i ovaj put iskoriste priliku te da za vikend u Mostaru i Neumu obave ovaj važni pregled”, izjavila je Ajla Hadžić, menadžerica marketinga u dm-u.

Osim pregleda dermatoskopom i utvrđivanja općeg stanja kao i tipa kože građani će i putem besplatnih edukativnih materijala imati priliku saznati i korisne informacije o tome kako kožu pravilno zaštititi od sunca ali i njegovati nakon sunčanja.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....