Mladi izvođači blistali na prvoj večeri Splitskog festivala 2023.

Mladi izvođači sinoć su na Prokurativama izveli sjajne pjesme, sve je prštalo od mladosti i energije, a prema odluci žirija pobijedila je Ema, dok je srce publike osvojila Helena Gudelj. Obje natjecateljice s Večeri mladih izvođača time su se plasirale i na Završnu natjecateljsku večer festivala. Posebna nagrada “Žare Batinović” pripala je splitskom bendu The Splitters, ekskluzivcima Croatia Recordsa. 

Mlade je tijekom večeri pratio Pink Panther Band iz Splita, voditelji večeri su bili Anamarija Alebić i Zdravko Vukelić, a publika je sinoć pljeskom ispraćala mlade nade hrvatske glazbe. Sudeći po svemu što smo imali priliku čuti, domaća scena itekako ima što za pokazati i one koji će naslijediti poznate hrvatske glazbenike. 

Danas je u sklopu festivalskog programa u restoranu Bajamonti na Splitskim Prokurativama predstavljeno izdanje Splitskog festivala 2023., a uz to je legendarni splitski autor Nenad Vilović predstavio svoje dvostruko “Gold collection” izdanje s odabranim hitovima kojim obilježava jubilej od 60 godina svoga rada, a Maja Milinković je predstavila svoje novo studijsko izdanje “Fadolinka 2.0”.

Na press konferenciji su govorili: direktor festivala Stivi Vučković, predstavnica TZ Grada Splita Antea DomljanNenad Vilović, Maja Milinković i urednica izdanja Andrea Kovač

Press konferencija Splitskog festivala 2023.

Album “Gold collection” Nenada Vilovića sadrži 36 pjesama među kojima su i neke jako rijetke snimke, poput nikad objavljene izvedbe Vinka Coce i Torcide “Ništa kontra Splita” te prve Nenadove skladbe ikad napisane “U popodnevne sate” koju su izveli legendarni Indexi.

Maja Milinković

Sarajevska kantautorica fada i sevdaha s portugalskom adresom izvela je nekoliko pjesama s novog albuma, kao i Vilovićevu uspješnicu “Ništa kontra Splita” u posebnom aranžmanu. Predstavila je svoje izdanje “Fadolinka 2.0” koje donosi moćne emotivne tekstove, bogate melodije i Majin impresivan vokal.

Predstavljeno je i dvostruko festivalsko izdanje s pjesmama Večeri mladih izvođača te Završne natjecateljske večeri koja će se održati u nedjelju u 21 sat s izravnim prijenosom na 1. Programu HRT-a.

Nenad Vilović

Danas će publika u prekrasnom ambijentu Prokurativa uživati u večeri hitova “Ništa kontra Splita” – jubileju Nenada Vilovića.

Foto: Maja Prgomet i Miroslav Lelas.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Papa će tinejdžera preminulog od leukemije proglasiti svecem

PAPA Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji...

Omer Hodžić: Večeras Omo i Tomo rade show

Stand-up komičar Omer Hodžić će izvesti svoju predstavu ''Na...

Hajrija Čobo: Ulazim u pravnu bitku protiv Adriatic Metalsa!

Hajrija Čobo, istaknuta građanska aktivistkinja iz Kaknja, najavila je...

Koga mrzite kada kažete ‘ZDS’

Visoki prekršajni sud RH je presudio kako je nedopušteno...

Milić demantira: Ne guramo Pupovca, uvažit ćemo stav DP-a

SAMO par sati nakon što je Novi list objavio...