Spektakularno otvorenje drugog izdanja Moba Street Food Festivala

Prva večer i zajedničko svečano otvorenje Moba Street Food Festivala i Open City Mostar festivala ostat će za pamćenje kao večer koja je zasjala i okupila mnoge nakon snažnog grmljavinskog nevremena. 

Oni koji kroz život prolaze s osmijehom i gledajući sve s pozitivne strane, na platou iza Stare gimnazije sačuvali su sve na svom mjestu, a kiša i grmljavina su poslužile kao rashlađenje i “vatromet” u vidu najave za nezaboravnu, ukusnu i rasplesanu noć.

Pravi degustatori i sladokusci stigli su na Mobu odmah nakon otvaranja kapija u 17 sati, a veliki val gurmana, koje su izlagači s nestrpljenjem čekali pripremajući svoje specijalitete, pristigao je na festival oko 21 sat.

Moba Street Food Festival  i Open City Mostar održavaju se pod pokroviteljstvom Europske Unije i Grada Mostara, te je gradonačelnik Mostara, dr. Mario Kordić, u svom pozdravu naglasio kako je važno da se okupi dobro društvo i održi iskreno prijateljstvo. 

“Open City Mostar je festival koji se već treću godinu uspješno organizira u gradu i imamo ambiciju da pređe u jednu dugotrajnu tradiciju, nešto na čemu smo jako zahvalni gospodinu Sattleru koji je prije tri godine pokrenuo ovu inicijativu i njegovom timu koji zajedno s njim ovo sve skupa podupire i radi. Iznimno smo zahvalni, bez njih ovo sigurno sami ne bismo uspjeli. Ove godine je bila ideja da budemo u sklopu Mobe. Moba je već drugu godinu ovdje i napravila je poseban jedan ambijent. Drago mi je da smo uspjeli ta dva festivala spojiti i da ćemo se, pretpostavljam, u budućnosti zajedno veseliti, družiti i praviti ovakve evente.” – istakao je gradonačelnik Kordić i svima poželio dobrodošlicu te lijep provod u ostatku večeri. 

Punom platou iza Stare gimnazije obratio se posebni predstavnik Europske unije i voditelj izaslanstva u BiH, Johann Sattler, čime su zvanično otvorena dva festivala na jednom mjestu. 

“Dobra večer, Mostar, prije svega veliko hvala svakom od vas što ste uspjeli doći večeras jer se nije moglo procijeniti u 19 sati hoće li grmljavina prestati. Zato najprije pljesak za sve vas. “ – poručio je Sattler te dodao kako voli osmi mjesec koji mu je najdraži u godini jer sadrži more, Sarajevo Film Festival, a najbolji dio je već tradicionalni festival u Mostaru kojim se želi ukazati da je Mostar otvoreni grad za sve. 

“Narednih dana će biti puno muzike, događaja, koncerata, a večeras kako se već kaže, kao “šlag na torti” ili “biber po pilavu” uživajte uz Cubismo.”  – dodao je Sattler te zahvalio svima koji su surađivali u organizaciji ovog koncerta i svima u publici koji su došli podržati festivale i uživati u ljetnoj večeri. 

Legendarni sastav Cubismo svojom energičnom plesnom muzikom temeljenom na afro-kubanskim ritmovima oko 22 sata rasplesao je sve prisutne na Mobi, uz mnoštvo prepoznatljivih hitova. Interakcija s publikom bila je nevjerojatna, a Ricardo Luque koji je u jednom momentu sišao s pozornice i zaplesao s publikom energiju je doveo do vrhunca. Bila je to prava poslastica za ljubitelje latino ritmova, koncert koji će se dugo pamtiti i u kojem su uživale sve generacije.

Moba Street Food Festival narednih jedanaest dana nastavlja svoju gastro-muzičku priču na platou iza Stare gimnazije.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Omer Hodžić: Večeras Omo i Tomo rade show

Stand-up komičar Omer Hodžić će izvesti svoju predstavu ''Na...

Papa će tinejdžera preminulog od leukemije proglasiti svecem

PAPA Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji...

Koga mrzite kada kažete ‘ZDS’

Visoki prekršajni sud RH je presudio kako je nedopušteno...

Milić demantira: Ne guramo Pupovca, uvažit ćemo stav DP-a

SAMO par sati nakon što je Novi list objavio...

DODIK IZ SREBRENICE: BiH iz ove krize neće izaći

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da...