Skijanje Val Thorens, Francuska (5.1.2024. – 14.1.2024.)

Nakon prošlogodišnjeg pozitivnog iskustva na skijanju, te dobrog odziva naših članova, odlučili smo i ove godine ići s društvom na jedno od najboljih skijališta u Francuskim Alpama. Skijalište svojom nadmorskom visinom garantira pravi snježni ugođaj, a ako se skupimo u dovoljnom broju dobro skijanje i druženje neće izostati. Dobro došli su skijaši svih nivoa skijanja, prijaviti se mogu svi naši članovi, a oni koji to nisu mogu se lako učlaniti i ići s nama. Skijanje na ovaj način cijenom je dosta dostupnije u odnosu na samostalne aranžmane u alpskim skijalištima. Ovog puta umjesto iz Zagreba krećemo iz Vrgorca što je svima lakše i jednostavnije.
Kako nam je bilo protekle godine možete pogledati ovdje; Visoko u francuskim Alpama

Nešto više o skijalištu

Val Thorens je najprestižnije francusko skijalište, najviši skijaški centar u Europi i dio najvećeg skijaškog kompleksa na svijetu. Skijanje je moguće tijekom cijele godine.
Područje Tri doline s Val Thorensom pravi je skijaški raj s najviše međusobno povezanih skijališta i s više od 600 km skijaških staza, povezanih s oko 200 ski liftova, koji se protežu od 1.300 do 3.250 mnv i povezuju ukupno 25 planinskih vrhova, zajedno sa 6 glečera preko 3000 m/nv.
Val Thorens poznat kao najviši skijaški centar u Europi na visini od 2300 m/nv ima odlične uvjete – nema hodanja i nošenja opreme do skijališta, jer mjesto Val Thorens jest skijalište i tome je podređeno apsolutno sve.
Kako bi se sa skijama moglo prolaziti po gotovo cijelom gradu, napravljene su uske, ograđene i zasniježene staze koje idu paralelno s ulicama te koje se ne prekidaju niti kada se sijeku s ulicom, jer su napravljeni mostići preko kojih se skijaši normalno skijaju kako bi došli do svojih odredišta. Francuzi su išli do te mjere da su sagradili sidro koje ide skroz u središte mjesta kako bi skijaše doveli što bliže gradu.

Plan puta i pojedinosti

Termin putovanja je od 5.1.2024. do 14.1.2024. godine (od petka do nedjelje). Prijevoz je organiziran autobusom iz Vrgorca, a iz Mostara kombijem društva i osobnim vozilima po potrebi. Polazak iz Mostara je u petak 5.1.2023. godine sredinom dana, a povratak u Mostar u nedjelju 14.1.2023. u jutarnjim satima. Smještaj je u apartmanima za 4-6 osoba na samom skijalištu na 2300 m nadmorske visine. Potrebno je ponijeti svoju skijašku opremu, a za istu ima dovoljno mjesta u autobusu i dodatnom prtljažniku. U mjestu imaju trgovine sa svim prehrambenim namirnicama gdje se možemo opskrbiti, a priprema hrane je u apartmanima koji su opremljeni komplet kuhinjom. Preporuka je da svi prije puta uplatimo putničko zdravstveno osiguranje.

Cijena skijanja iznosi 520-530 € (ovisno o smještaju), a ista uključuje prijevoz iz Vrgorca na skijalište, smještaj u apartmanima i šestodnevnu skijašku kartu. Prvu ratu od 250 € potrebno je uplatiti do 27.9.2023. čime ste rezervirali putovanje i osigurali mjesto u kombiju društva do Vrgorca po redoslijedu uplata. Ostatak iznosa, odnosno 270 € potrebno je uplatiti do 13.12.2023. godine. Navedena cijena uključuje kartu za skijalište Val Thorens i Orelle s nekih 150 km staza, a ako želite skijati na svih 600 km u tri doline potrebno je nadoplatiti dodatnih 40 eura, što je za sve bolje skijaše preporuka. Dodatno se također plaća boravišna pristojba od 8-10 eura za tjedan po osobi.

Prijave, uplate i sve info za skijanje možete dobiti i izvršiti kod voditelja ove aktivnosti Miroslava Mihalja tel. 063 313 940

Na skijanje idemo preko turističke agencije Izazov iz Zagreba, a više informacija o aranžmanu i uvjetima istoga možete pogledati i stranici agencije;

Najčitanije

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Marija Mila Milas: Bitna je ljubav prema glazbi i instrumentu koji sviramo

Marija Mila Milas rođena je u Mostaru 12. kolovoza...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Taekwondo klub Cro Star osvojio 12 medalja i ekipni pehar

U subotu se u Zenici održao Otvoreni Kup BiH...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

SOS Dječja sela u BiH obilježila Dan porodice

SOS Dječja sela u BiH, uz financijsku podršku Općine...

U Beogradu nasmrt pretučen brat ministra Federacije BiH

JUČER u poslijepodnevnim satima u Beogradu je ubijen brat...

Kako korištenje interneta doprinosi klimatskim promjenama?

U svijetu koji se zasniva na digitalnoj tehnologiji, mladi...