Sigurnosne i međunarodne studije na diplomskoj razini mogu upisati svršeni prvostupnici i kandidati sa stečenim stupnjem više stručne spreme

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru raspisao je natječaj za upis na diplomski studij Sigurnosnih i međunarodnih studija. Potencijalni kandidati biraju jedan od dva ponuđena smjera: Sigurnost te Međunarodne odnose i diplomaciju. Na oba smjera mogu se prijaviti kandidati koji su završili srodan bolonjski preddiplomski studij društvenih ili humanističkih znanosti te kandidati koji su završili predbolonjski srodan studij sa stečenim stupnjem više stručne spreme.

Svima koji se odluče na upis jednoga od dvaju ponuđenih smjerova bit će omogućeno priznavanje ispita srodnih studija koje su završili, direktan upis na diplomski studij uz određivanje razlikovnih ispita koji čine osnovne stručne predmete obaju smjerova.

Pored domaćega nastavnog kadra, nastavu na diplomskom studiju izvodit će vrhunski stručnjaci iz područja sigurnosti te međunarodnih odnosa sa Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta Sjever, Sveučilišta Vern, Sveučilišta Matej Bel iz Banske Bystrice, Univerziteta u Banja Luci te Univerziteta u Sarajevu.

Pored znanstvenika, u nastavnom procesu sudjelovat će značajan broj stručnjaka iz prakse koji će polaznicima približiti konkretne kompetencije potrebne za rad u sigurnosnom i diplomatskom sektoru.

Budući studenti će imati priliku tijekom školovanja obavljati praktičan rad u mnoštvu institucija sigurnosnoga i vanjskopolitičkoga sektora i time teorijska znanja primijeniti u sektoru rada za koji se školuju.

Nakon uspješno završenih prijava za upise na preddiplomske studije Filozofskog fakulteta raspisan je natječaj za upis na diplomske studije. Prijave za upis se zaprimaju do 30. rujna 2023. godine, a dostavljaju se preko online platforme https://upisi.sum.ba/ ili osobno na Fakultet. Više informacija može se pronaći na mrežnim stranicama http://ff.sum.ba i http://upisi.ff.sum.ba.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....