Šarmantna suradnja Mije Dimšić i Nene Belana “Ajmo u đir”

Šarmantna glazbena suradnja Mije Dimšić i Nene Belana, pjesma “Ajmo u đir”, oživljava zvukove 50-ih godina te zahvaljujući rekonstruiranom vizualnom identitetu tog vremena na trenutak vraća u taj izgubljeni svijet.

Cameo ulogu ima Robert Mareković, također veliki zaljubljenik u zvukove 50-ih koji kao radijski DJ iz tog vremena pušta karakterističnu vinil singlicu na kojoj se nalazi pjesma i tako počinje trominutna čarolija!

Neno i Mia u spotu prvo flertaju u maniri mjuzikla toga doba, u čarobnom retro okruženju prekrasnog Nacionalnog parka Brijuni, a onda se događa vremenska tranzicija i oni su nešto stariji, već u vezi, te šeću Brijunima ruku pod ruku. Priču završavaju romantičnim plesom.

Ulogu u spotu ima i Damir Bačić koji se pojavljuje u “oba vremena” s tamburom u ruci i na simboličkoj razini predstavlja glazbu koja je bezvremenska i spaja prošlost i sadašnjost glavnih likova. Naravno, tambura kao instrument u pjesmi nije slučajna, i Mia i Damir su Slavonci pa se na taj način i glazbeno-simbolički povezuju zvukovi njihovog rodnog kraja s mediteranskim uzorkom Nene Belana. Režiju ovog šarmantnog spota potpisuje Sandra Mihaljević.  

“Jako sam sretna i ponosna što izvodim duet s jednim od mojih najvećih uzora još iz srednjoškolskih dana kad sam prvi put uzela gitaru u ruke. Nadam se da će ljudi osjetiti koliko smo uživali u cijelom procesu nastanka pjesme, posebno u snimanju spota na Brijunima koji stvarno oduzimaju dah. Velika zahvala Nacionalnom parku Brijuni što su nam izašli u susret i pomogli da se ovaj spot realizira”rekla je Mia Dimšić.

Pjesmu su premijerno izveli na Melodijama Jadrana u Splitu gdje su oduševili plesnom koreografijom i sjajnom vokalnom izvedbom koja je vrlo brzo ušla u uho slušateljima. Autor glazbe pjesme “Ajmo u đir” je Neno Belan, tekst je napisao Nikša Sviličić, a Belan pjesmu potpisuje i aranžmanski.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....