Projekt BRIDGE potiče mlade na istraživanje tema izvan uobičajenih okvira

Projekt Razvojnog programa Ujedinjenih nacija Bosne i Hercegovine (UNDP BiH) BRIDGE u partnerstvu s TEDxSarajevo, i uz podršku Talijanske agencije za razvojnu suradnju (AICS), uspješno je organizirao dugo očekivani događaj pod nazivom “Beyond the Usual”, koji se održao u sarajevskom Pozorištu mladih 23. septembra/rujna, 2023. godine. Ovaj događaj koji potiče razmišljanje okupio je svijetle mlade umove iz cijele Bosne i Hercegovine, inspirativne govornike i ugledne predstavnike kako bi istražili nekonvencionalne ideje i potaknuli međukulturalni dijalog.

Projekt „Izgradnja odnosa za međukulturalni dijalog u Bosni i Hercegovini“ (BRIDGE), koji uz financijsku podršku AICS-a sufinancira i provodi UNDP BiH, stvara uvjete za premošćivanje društvenih i kulturnih različitosti u Bosni i Hercegovini. Osnovni cilj projekta je promicanje međukulturalnog dijaloga i interakcije među mladima iz različitih sredina. Fokusiran je na teme koje se odnose na prirodu, znanost, turizam i zaštitu okoliša, s ciljem izgradnje povjerenja i jedinstva među mladima.

“Projekt BRIDGE je primjer onoga što se može postići kada okupimo mlade ljude iz različitih sredina i ohrabrimo ih da istraže teme koje često izlaze izvan uobičajenih okvira njihovog djelovanja”, izjavio je g. Matteo Evangelista, zamjenik talijanskog ambasadora u BiH. “Ponosni smo podržati ovu inicijativu jer se uklapa u našu predanost poticanju jedinstva, kreativnosti i dijaloga među mladima.”

Događaj “Beyond the Usual” premašio je očekivanja, pružajući platformu sudionicima da razmišljaju izvan konvencionalnih granica i istražuju revolucionarne ideje. Događaj je uključivao niz inspirirajućih govora koji proširuju vidike i potiču sudionike da razmišljaju o mijenjanju statusa quo, kao i panel diskusiju o budućnosti suradnje s mladima i između mladih ljudi. Osim toga, interaktivne izložbe i aktivnosti poticale su kreativnost i otvoren dijalog među mladima. Tako je jedna od zanimljivijih aktivnosti, koja je potakla sudionike na druženje i zabavu, bila jumbo igra „Čovječe druži se!“.

Projekt BRIDGE stvara nezaboravna iskustva koja ostavljaju trajni utisak na mlade u Bosni i Hercegovini. Ovaj događaj nije samo slavio inovacije i razmišljanja izvan uobičajenih okvira, već je poticao i osjećaj suradnje i jedinstva među sudionicima u procesu stvaranja spoznaja, stjecanja znanja i otvaranja novih horizonata.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

HBK o pastoralu stranaca: Uskoro dolazi svećenik s Filipina

Predstavnici Hrvatske biskupske konferencije na kraju plenarnog zasjedanja HBK, javnost su...

Papa će tinejdžera preminulog od leukemije proglasiti svecem

PAPA Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji...

Omer Hodžić: Večeras Omo i Tomo rade show

Stand-up komičar Omer Hodžić će izvesti svoju predstavu ''Na...

Koga mrzite kada kažete ‘ZDS’

Visoki prekršajni sud RH je presudio kako je nedopušteno...

Milić demantira: Ne guramo Pupovca, uvažit ćemo stav DP-a

SAMO par sati nakon što je Novi list objavio...