Pročitajte ideju, smisao, viziju i cilj djelovanja KK Pepi Sport

Upravo je ljubav prema košarci i promociji mladih košarkaša motivirala dugogodišnje prijatelje i bivše igrači HKK Zrinjskog Alen Cvitanović (predsjednik), Ivica Božić (član uprave) i Pero Dujmović (generalni sponzor) osnujemo malu školu košarke s velikim planovima i idejama. Tadašnji početak od prije 7-8 godina bio je klub u kojemu smo vidjeli potencijal da razvijemo novi sportski brend na transparentnim temeljima. Iznimno smo zadovoljni razvojem kluba i svjesni da uspjeh ne dolazi preko noći. Trebalo je sve napraviti svojim redom. Uprava je osigurala je financijsku stabilnost i okupila ljude koji prije svega vole prenositi košarkaško znanje na najmlađe i uživaju u tome.

Kad govorimo o financiranju kluba mislimo da nije ključan iznos, nego trud koji se ulaže. Danas oko KK Pepi Sport okupljamo više od 100 mladih košarkaša, koji nisu na ulici ili za računalnim igricama, nego se bave aktivnošću koja gradi karakter, potiče druženje, zdravi natjecateljski duh i osjećaj za timski rad. KK Pepi Sport se razvila u dostojnog konkurenta klubovima s neusporedivo duljom tradicijom i redovito smo izazovan protivnik u svim kategorijama.

Nikad se nismo pokolebali. Znali smo da će za rezultat biti potrebno vrijeme i da uspon nužno mora ići postupno jer smo krenuli od temelja. Imali smo vjeru da ćemo s pravom strategijom i vjerom u rad s mladima ostvariti rezultat. Znamo cijeniti i uspone i padove koje smo prošli, ali važno je da je napredak konstantna crta po kojoj se to događa. Od samo osnutka pa do danas naš Klub je u skoro svim sezonama postojanja sudionik završnica državnih prvenstava a iz našeg kolektiva redovito su pozivani članovi za sudjelovanje u reprezentacijama svih zemalja naše regije i na to smo iznimno ponosni.

Grad Mostar se prema KK Pepi Sport, u odnosu na druge gradske klubove s kojima smo u istom statusu, ponašao korektno ali sredstva koja klub dobiva iz gradskog proračuna su minorna u odnosu na konkurente. Kontinuirani napredak je dio naših strateških, pa tako i proračunskih kalkulacija, ali očekujemo da će i Grad Mostar i HNŽ prepoznati naš uspjeh i doprinos koji kao mladi ali ambiciozni projekt ulažemo u promociju Mostara i njegove košarke. Klub je ove sezone odlučio napraviti korak više i učiniti sve da se košarka u gradu Mostaru održi, suprotno stanju u drugim Mostarskim Klubovima. Iz tog razloga pojačali smo i osnažili upravu Kluba na čelu s novim predsjednikom skupštine gospodin Slavenom Grizeljom.

Želimo napomenuti da nam je kao bivšim košarkašima tog Kluba žao što HKK Zrinjski, kao klub uz koji smo odrasli, prolazi tešku situaciju u kojoj se našao zbog lošeg upravljanja. Naglasit ćemo da smo tri puta službeno i mnogo puta neslužbeno iskazali volju želju i mogućnost konkretne suradnje, nažalost uvijek bez pravog odgovora.

To je danas iza nas, a mi smo usmjereni na razvoj KK Pepi Sport i dalje otvoreni za sve šta je u korist košarke u Mostaru i prije svega na tragu naš vizije – prilika mladim košarkašima iz našeg bazena. Želimo da HKK Zrinjski svlada svoje probleme i voljeli bismo da opstanu kvalitetni klubovi, ne samo u Mostaru, nego širom BiH.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...

Almir Gabrić Gabra za Običan radio o novoj pjesmi Stranac

Almir Gabrić Gabra već 30 godina doprinosi tuzlanskoj alternativnoj...