Predsjedništvo HDZ-a BiH održalo proširenu sjednicu kao pripremu za Klauzuru

Danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana proširena sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH kojoj su nazočili članice i članovi stranačkih sastavnica, Predsjedništva Zajednice žena Kraljica Katarina Kosača, Mladeži i Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH.

Klauzura Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine, počela je zajedničkom sjednicom, na kojoj su prezentirane i analizirane unutarstranačke aktivnosti u funkciji jačanja HDZ-a BiH u političkom ambijentu BiH te kako bi se prilagodilo funkcioniranje organizacijskih sastavnica HDZ-a BiH.

Izvješća su podnijeli Marina Pendeš, predsjednica zajednice žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina Kosača, Mate Lončar, predsjednik Mladeži HDZ-a BiH te Anto Spajić, zamjenik predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ BiH. 

Predsjednik Čović nazočne je izvijestio o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, istaknuo je kako je posljednjih dana boravio u većini stranačkih odbora, u svim sredinama Bosne i Hercegovine, kako bi se upoznao sa konkretnim stanjem na terenu, te je istaknuo zadovoljstvo predstavljenim.

Istaknuo je kako će se programom na Klauzuri, godinu dana pred lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, ali i izbore u Republici Hrvatskoj, odrediti dinamika i plan djelovanja stranke. Uz iskušenja i izazove, cilj HDZ-a BiH i partnera je uvjerljivo dobiti povjerenje na lokalnim izborima.

Predsjednik Čović je istaknuo kako je stranka u organizacijskom smislu dostigla zavidnu razinu, uz brojno članstvo, strukturu stranke, sastavnice, infrastrukturu i logistiku, ostaje stožerna stranka hrvatskog naroda bez koje se ne može osmišljati život u Bosni i Hercegovini niti projekt zaštite i osiguranja jednakopravnosti, suvereniteta i konstitutivnosti hrvatskog naroda. Naglasio je kako ostajemo fokusirani na daljnju provedbu 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije i ispunjavanje potrebnih uvjeta na putu prema punopravnom članstvu u EU.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...

Almir Gabrić Gabra za Običan radio o novoj pjesmi Stranac

Almir Gabrić Gabra već 30 godina doprinosi tuzlanskoj alternativnoj...