Poziv za mlade: Snimi kratki video na temu klimatskih promjena

S ciljem podizanja svijesti o održivom razvoju i klimatskim izazovima za sve nas i buduće naraštaje, Sarajevo Film Festival u partnerstvu sa Sarajevom gradom filma UNESCO-a i Zelenim klubom kojeg čine poslanici/zastupnici parlamenata u Bosni i Hercegovini, uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH), i ove godine pokreće natjecanje za mlade iz cijele zemlje pod nazivom „Films for Future/Filmovi za budućnost“.

U natjecanju mogu sudjelovati mladi iz Bosne i Hercegovine u dobi od 13 do 25 godina. Svoja kratka videa/reels u trajanju do 90 sekundi na temu kako vide svoj doprinos rješavanju izazova klimatskih promjena, mogu poslati do 20. srpnja 2024. na mail info@sarajevocityoffilm.ba, sa svojim kontakt podacima (ime i prezime, godina rođenja, kontakt telefon i adresa).

Slanje videa putem navedenog maila je obavezno, a pored toga mladi mogu video/ reels objaviti na svojim društvenim mrežama (FB, Instagram, TikTok), te tom prilikom koristiti hashtagove: #30thSFF #NetZero #FutureIsPossible.

Videa trebaju biti na jednu od tema: Što mladi mogu učiniti za zdraviju i zeleniju planetu? Kako mogu napraviti pozitivne promjene u svojoj sredini?

Za više informacija o klimatskim pojmovima i temama koje će pomoći da se bolje upoznaju s klimatskim pitanjima, posjetite UNDP-ov Klimatski rječnik.

Autori/ice pet najboljih video uradaka će odabrati kreativni žiri, a imena pobjednika će biti objavljena 12. kolovoza, na Međunarodni dan mladih. Pobjednicima će biti uručene vrijedne nagrade, a nagrade će im biti uručene na događaju koji će biti upriličen na festivalskoj lokaciji za vrijeme trajanja 30. Sarajevo Film Festivala.

Dolazak u Sarajevo pobjednicama/ima koji žive izvan Sarajeva osigurat će Zeleni klub.

Pobjednički video uradci će biti objavljeni na društvenim mrežama Sarajevo Film Festivala, Sarajevo UNESCO grada filma, Zelenog kluba, UNDP-a u BiH, i UN-a u BiH.

Kao priznanje globalnom pokretu mladih „Fridays for Future“ ovo natjecanje nosi naziv „Films for Future“.

U skladu sa svojim opredjeljenjem k postizanju Net Zero misije – nulte stope onečišćenja, ovom inicijativom Sarajevo Film Festival nastoji doprinijeti podizanju svijesti o važnosti rješavanja klimatskih izazova. Uključivanjem održivih praksi u akcije Festivala i poticanjem publike na aktivno sudjelovanje u tome, posebno mladih, Festival nastoji stvoriti dugotrajan pozitivan utjecaj na zajednicu i okoliš. Prijelaz k ekološki održivim i klimatski prihvatljivim rješenjima ključan je ne samo kao odgovor na globalnu klimatsku krizu, već i za postizanje UN-ovih Ciljeva održivog razvoja (SDGs).

Pridružite nam se u našoj misiji da napravimo razliku!

30. Sarajevo Film Festival bit će održan od 16. do 23. kolovoza 2024. godine.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan, koji se...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Continental Blidinje BIKE Festival: Završeno šesto izdanje najvećeg biciklističkog festivala

Blidinje BIKE Festival, jedan od najznačajnijih biciklističkih događaja u...

Mirni skup u Parku prirode Blidinje: Borimo se sa vjetrenjačama godinama!

U subotu, 13.07., Aarhus centar u BiH je zajedno...

Otvorenje izložbe Mladena Ivešića „Mjesto određenja“

Hrvatska kulturna zajednica Troplet u suradnji s Muzejom moderne...

GRLIĆ RADMAN: Za Hrvatsku važna provedba “Južne interkonekcije”

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je...

Vedran Vexon u svojoj audio i video produkciji izbacio novu pjesmu

Vedran Vexon, iznimno talentirani pjevač i gitarista, nakon dugogodišnjih...