Potpisan protokol o suradnji s Udrugom za prevenciju ovisnosti NARKO-NE iz Sarajeva

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine i Udruga za prevenciju ovisnosti NARKO-NE iz Sarajeva potpisali su 6. srpnja 2023. godine u Sarajevu Protokol o međusobnoj suradnji.

Protokolom su definirane zajedničke aktivnosti na realizaciji Programa prevencije ovisnosti na radnom mjestu „Zdravo radno okruženje za sve!“, a temeljni cilj je unaprjeđenje zdravlja osoba u radnom okruženju, uposlenih u kompanijama i ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Između ostalog, Zavod i NARKO-NE će provesti istraživanje potreba za Programom prevencije ovisnosti na radnom mjestu s kompanijama i ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine te će organizirati javnu prezentaciju njegovih rezultata.

Također, provest će kampanju ”Kompanija – prijatelj zdravlja” namijenjenu kompanijama/ustanovama koje rade na poboljšanju radnih uvjeta i zdravog radnog okuženja za uposlenike, a rezultate tvrtke će koristiti za poboljšanje Programa prevencije ovisnosti na radnom mjestu.

U ime Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine protokol je potpisao ravnatelj prim. mr. sc. Siniša Skočibušić, dr. med., a u ime Udruge za prevenciju ovisnosti NARKO-NE izvršni ravnatelj Amir Hasanović. Potpisivanju su nazočile prof. dr. sc. Aida Ramić Čatak, dr. med., pomoćnica ravnatelja za medicinske poslove i voditeljica Sektora za javno zdravstvo Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine i gđa Ileana Šnur Muratagić, stručna suradnica za programe prevencije na radnom mjestu u Udruzi NARKO-NE.

Izvršni ravnatelj Udruge Hasanović je upoznao ravnatelja dr. Skočibušića s radom Udruge na prevenciji ovisnosti u Bosni i Hercegovini u proteklih 21 godinu te s programima koji se i danas provode.

Ravnatelj Zavoda dr. Skočibušić je upoznao ravnatelja Hasanovića s djelatnostima i organizacijskom strukturom Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine te s ulogom Zavoda u zdravstvenom sustavu Bosne i Hercegovine.

Najčitanije

Bakir Krajinović: Svaki stanovnik zemlje ostavlja ugljični otisak

Bakir Krajinović bio je gostom još jedne emisije projekta...

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan, koji se...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Nakon cirkusa zvanog Svesrpski sabor objavljen spot: “Svi uz komandanta Vučića”

JUTROS je u jutarnjem programu srpske televizije Pink prikazan...

Igor Delač: Propagiram pozitivu i htio bi nastupati u Hercegovini

Igor Delač, poznati glazbenik prepoznatljivog glasa predstavlja svoj novi singl...

Upozorenje na pogubne izmjene zakona iz oblasti rudarstva

Predstavnici ekoloških udruženja koja djeluju na području Ozrena, „OZRENSKI...