Otvoren I. Vitalis Kongres Elektrofiziologije s međunarodnim djelovanjem

Svečanom ceremonijom, u kongresnoj dvorani Queen Hotela Mepas u Mostaru, u petak, 22.09.2023. godine, je otvoren I. Vitalis Kongres Elektrofiziologije sa međunarodnim učešćem.

Organizator kongresa je Poliklinika Vitalis koja i ovim potezom dokazuje kako je s razlogom jedna od najmodernijih i najprestižnijih zdravstvenih ustanova u jugoistočnoj Europi.

Tijekom kongresa u tri sesije održano je 15 predavanja od strane međunarodnih predavača, a pratili su ih učesnici iz cijele BiH.

Prema riječima dr. Ante Anića, predsjednika I. Vitalis Kongresa, cilj organizatora je bio istaći važnost Elektrofiziologije i mogućnosti liječenja pacijenta sa srčanim aritmijama, što u krajnosti osigurava Elektrofiziologiji u BiH zavidnu poziciju rame uz rame sa vrhunskim Europskim državama koje uspješno eliminiraju srčane aritmije.

Programom su bile predviđene aktualne teme koje su predstavili svjetski priznati stručnjaci čime su ispunjena naša očekivanja da ovaj kongres bude još jedna izvrsna prilika za stjecanje novih saznanja i upoznavanje s najnovijim dostignućima u ovoj grani kardiologije. Biti domaćinom priznatim imenima medicinske struke i nauke, predavačima sa svih strana svijeta, pored izuzetne časti bila je velika odgovornost i obaveza za nas organizatore. Iskreno se nadam da su stručni i naučni rad opravdali očekivanja učesnika i da smo bili dobri domaćini”, istakao je mr. sc. Goran Đuzel, dr. med., direktor Poliklinike Vitalis i podpredsjednik kongresa.

Gradonačelnik Mostara, dr. med. Mario Kordić, za vrijeme ceremonije otvaranja kongresa, u svom obraćanju je se zahvalio Polklinici Vitalis što je se odvažila organizirati ovakav znanstveni skup, koji gradu Mostaru, osigurava sigurno mjesto kao lider u regiji u području medicine. ‘Grad Mostar je kulturno, administrativno a prvenstveno medicinsko središte Hercegovine, na koje sam ja kao gradonačelnik a i liječnik veoma ponosan’. Gradonačelnik Kordić je izrazio kako vjeruje da će Kongres Elektrofiziologije biti od korisne i zanimljive diskusije i kako će u konačnici donijeti zaključke koji će pomoći daljem razvoju oblasti Elektrofiziologije u BiH.

Podršku organizaciji ovog značajnog stručnog skupa pružili su MGM Farm, Inel BH, Bromabel, Medical Vision, Viennapharm i Inel-Med.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....