Otežano poslovanje zbog rekonstrukcije ceste koja predugo traje (dionica Čekrk – odvajanje za Aluminij)

Rekonstrukcija iznimno prometne ceste u mostarskom naselju Rodoč, dionica Čekrk – odvajanje za Aluminij, prva faza, započelo je 22.02.2023. i sve do sada vidljivo je jedino da je taj prometno važan put i dalje kaotično raskopan i bez konkretne alternative za vozače koji tuda prolaze, a posebno za kompanije koje se nalaze u samom ”epicentru” radova.

Prilikom izvođenja radova vozila su u početku bila usmjeravana s kružnog toka u Koloniji, kako bi koristila zaobilazni put kroz Rodoč, a u novije vrijeme je obratno, usmjeravaju su vozila koja u pravcu Mostara dolaze iz pravca Avijatičarskog mosta i Aluminija, odnosno s drugog kružnog toka.

Oni koji su svakodnevno upućeni voziti ovom cestom, već su odavno rezignirali, jer svaki dan dva puta će ih dočekati različito stanje – jedna je situacija prilikom dolaska na posao, a druga prilikom pokušaja povratka prema Mostaru.

Uoči početka radova Grad Mostar je objavio kako je ovaj posao, vrijedan 1,56 milijuna KM, dobio JV KTM Brina & Građevinar iz Posušja.

Rok za izvođenje radova trebao je biti 45 dana od uvođenja izvođača radova u posao.

Izvođač radova izraditi će plan regulacije prometa koji će omogućiti sigurno i efikasno odvijanje prometa prilikom izvođenja radova, a također i sigurnost radnika koji izvode radove“, priopćeno je u to vrijeme iz Grada Mostara.

Koliko je dana između kraja februara/veljače i oktobra/listopada, nije teško izračunati, ali zasigurno je to znatno više od predviđenih 45 dana.

Iako rekonstrukcija ove važne ceste u konačnici može donijeti velike koristi poslovnim subjektima, smatramo kako je u proteklih sedam mjeseci većini kompanija na ovom području iznimno otežano poslovanje, trgovinama i pružateljima usluga značajno je opao promet, a o svakodnevnoj opasnosti da vozila budu oštećena, da se i ne govori.

Također, u vrijeme najvećih ljetnih vrućina, posljedično su se javljali dugotrajniji nestanci vode u kompanijama koje upošljavaju veliki broj radnika.

Pozivamo u ime članova Asocijacije poduzetnika Hercegovine, ali i u ime građana Mostara i okolnih mjesta, da se ovi radovi ubrzaju i okončaju prije sezona jesenjih kiša, pogotovo prije prvih zimskih dana.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....