Održana akcija čišćenja Bregave u Stocu: Vrijedne ruke za čistu budućnost

Vrijedne ruke, mnogo prikupljenog otpada i nada da će posjetitelji prelijepe rijeke Bregave u Stocu ubuduće voditi više računa o čuvanju njene čistoće i ljepote – ovo je u najkraćem rezime posljednje društveno odgovorne akcije Omladinskog kluba “Novi val” u okviru kampanje “Čuvaj, pazi, ne bacaj!”.

Vreli ljetni dan nije spriječio aktiviste “Novog vala” da u sklopu skupa kampera Bosne i Hercegovine uspješno provedu još jednu akciju čišćenja u suradnji sa tvrtkom Molson Coors BH i njihovim brendom Ožujsko pivo.

Obale modre rijeke Bregave, jedne od većih pritoka Neretve, očišćene su od plastike, kartonskog i drugog otpada, a sudionici su na kraju akcije izbrojali 15 punih vreća otpada. Bregava u Stocu teče pod plavim nebom bisera južne Hercegovine, a 500 metara njene obale sada je čisto i nikada više ne bi smjelo biti preplavljeno otpadom.

Organizatori akcije zahvalili su se i građanima koji su se priključili čišćenju, ali i svima koji će ubuduće doprinijeti očuvanju zdravog i čistog okoliša.

Najavljene su i nove aktivnosti ove vrste na rijekama Hercegovine, koje su popularna izletišta s velikim turističkim potencijalom, ali razvoj turizma nikada ne smije biti na štetu prirodne sredine.

“Prikupljanje otpada duž obala prelijepih rijeka nije tek mehanička radnja čišćenja, već i osjećaj duboke povezanosti s prirodom. Akcije koje već godinama podržavamo su simbol naše posvećenosti očuvanju ljepota naše zemlje”, poručuju iz Molson Coorsa BH i dodaju: “Ponosni smo na rezultate koje smo postigli zajedno s našim partnerima i svim građanima koji se priključuju akcijama. Neka ove aktivnosti budu podsjetnik da turizam i napredak mogu cvjetati uz poštovanje prema životnoj sredini. Hvala svima koji dijele istu viziju bolje i čišće budućnosti”.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....

Islamski terorizam hara Europom

Počinitelj zločina, koji je prije nego je bio ustrijeljen...