Nove tri medalje za Judo klub Herceg s prvenstva Balkana

Za vikend je održano balkansko prvenstvo za juniore i juniorke do 21 godine. Tehnički organizator turnira bio judo savez Bosne i Hercegovine a natjecanje se održalo u Cazinu.

Na balkanskim prvenstvima pravo nastupa imaju svi osvajači medalja s državnog prvenstva iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Rumunjske, Turske, Cipra, Kosova, Moldavije i Albanije i Grčke.

Na natjecanju u Cazinu potpisan je sporazum u ulasku i Slovenije u Balkanski judo savez i time se taj savez proširio za još jednu jaku članicu iz našeg okruženja.

Judo klub Herceg sudjelovao je s ekipom kadeta iako je turnir bio za uzrast juniora.

Osim što je Herceg bio najbrojniji klub po broju sudionika na turniru bio je (uz klub s Pala) i najuspješniji uz klub po broju osvojenih medalja. Dodatno na težini rezultata daje činjenica da su svi momci i cure još uvijek po uzrastu kadeti.

Ekipu Hercega činili su: Gabriela Raič, Klara Marić, Petra Jovanović, Ivana Buntić, Ivan Milićević i Ivano Đinkić.

Đ𝐢𝐧𝐤𝐢𝐜́ 𝐬𝐫𝐞𝐛𝐫𝐞𝐧𝐢, 𝐁𝐮𝐧𝐭𝐢𝐜́ 𝐢 𝐑𝐚𝐢𝐜̌ 𝐛𝐫𝐨𝐧𝐜̌𝐚𝐧𝐞

U najbrojnijoj kategoriji turnira (-81kg) Ivano Đinkić je napravio veliko iznenađenje i došao do finala kategorije iako najmlađi u konkurenciji.

Redom je pobjeđivao Đurišić Andriju (CG), Fabiana Iorgu (ROU) te Elbasa Selahatina (TUR). U finalnoj borbi gubi od Anesa Veselog ,(KOS) i tome uzima srebro koje je vrijedno kao i samo zlato. Podsjetimo, Đinkić je kadetski prvak balkana za 2022. Ovo je njegova druga balkanska medalja.

Gabriela Raič (-48kg) je prvo kolo bila slobodna a onda u drugom kolu za nepunih 40 sekundi pobjeđuje Bugarku Kirilovu. Kirilova je u meču prije slavila protiv Sare Osmani (KOS) koja je osvajačica medalje s europskog kupa u Skoplju.

U polufinalnom meču Raič je zaustavljena od Elif Kirt (TUR) i time odlazi u borbu za treće mjesto. Valja dodatni kako je Kirt na kraju otišla do kraja i osvojila zlato.

U borbi za brončanu medalju za manje od minute Raič pobjeđuje reprezentativnu kolegicu Đurić Milicu i time osvaja svoju treću medalju s balkanskih prvenstva. Raič je ulazna godina kadetkinja a već pravi zapažene rezultate i u uzrastu juniorki.

Ivana Buntić natjecala se u najbrojnijoj ženskoj kategoriji turnira (-63kg).

U prvoj borbi ždrijeb joj daje Kasandru Kovaci (ALB). Za manje od tri minute Buntić je natjerala Kovaci na tri kazne i time prolazi u slijedeće kolo. U slijedećem kolu dolazi joj Lajos Orsolya (ROU) te za nju ne nalazi odgovor. 

Kroz repasaž redom su padale Ozdemir (TUR), Stojanović (BiH) i za broncu Nedanovska (MKD). Četiri pobjede za Buntić priskrbile su joj drugu balkansku medalju u karijeri.

Peto mjesto zauzela je Petra Jovanović a sedmo mjesto Klara Marić.

Herceg je još predstavljao i aktualni kadetski balkanski prvak Milićević ali je u prvom kolu dobio diskutabilnu diskvalifikaciju i nije imao pravo za popravne borbe.

Već slijedećeg vikenda održava se državno prvenstvo za seniore do 23 godine u Sarajevu gdje iz kluba očekuju nastavak dobrih rezultata.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....