Nova sezona u Lutkarskom kazalištu Mostar       

Lutkarsko kazalište Mostar ovoga vikenda otvara vrata za svoje posjetitelje i ulazi u novu sezonu 2023/2024.

Kao i svih prethodnih godina svojim posjetiteljima u narednom periodu pripremamo mnoštvo zanimljivih sadržaja, novih predstava kao raznih gostovanja.

Ponosni smo što će naši posjetitelji moći uživati u novouređenim i rekonstruiranim prostorijama koje smo obnovili u sklopu  Projekt Mostar – Prostori koji pokreću, kojeg podržava Vlada Ujedinjenog kraljevstva.

Lutkarsko kazalište Mostar  je u svojim prostorijama u potpunosti izmijenio izgled ulaznog dijela kazališta i izgled predvorja, renovirao tehničku sobu, izgrađen je novi toalet za osobe sa posebnim potrebama,  te su u samom gledalištu postavljena nova izdignuta sjedala  koja će svoj publici poboljšati sam doživljaj predstava.

Cilj nam je bio stvoriti još topliju atmosferu za našu vjernu publiku i učiniti posjet kazalištu još ljepšim i pristupačnijim.

Sezonu otvaramo sa predstavom Zmaj i princeze koja će se igrati u dva termina, u petak 29.9. u 18 sati i u subotu 30.9. u 11 sati.

O predstavi:

Ovo je priča o odgajanju djece. Prije svega, upućena roditeljima, odgajateljima, a i djeci.


„To je priča o jednoj princezi i jednom zmaju! Prvo smo izmislili bajku, zatim je umjetnica osmislila lutke i scenografiju, skladatelj je osmislio glazbu, a ja s glumcima počeo probe. I baš kao u bajkama, naša je kazališna bajka osmišljena za tri dana. Ali nekako…nije nam se svidjela princeza Sunčica (izmislili smo joj to ime). Nije stvar da u svijetu ne postoje takve princeze, jednostavno smo željeli da ona bude malo drugačija. Uvjeravam Vas da u kazalištu nema ništa bolje od toga da jednu Princezu zamijenimo drugom Princezom, Princezom Veselkom. Zatim je u istoj bajci zamijenimo drugom i još jednom i još jednom…Nakon mjesec dana posla potpuno smo se zbunili. Nismo znali koja je princeza bolja od ostalih. Ali kako mi radimo u kazalištu, a kazalište je za Vas, poštovani mali i veliki gledatelji, predstavljamo Vam bajku o jednom zmaju i mnogo princeza, a Vi odlučite.“ 

U predstavi igraju Ivan Nevjestić, Marta Haubrich i Ana Kordić.

Predstava je prigodna za djecu od 3 godine.

Budući da je broj posjetitelja ograničen molimo vas da svoje mjesto osigurate rezervacijom putem naše web stranice lutkamo.com.

Napomena: Vaše rezervirane ulaznice molimo preuzmite najkasnije 15 minuta prije početka predstave, jer u suprotnom rezervacija se poništavaPosebno napominjemo da nakon početka predstave nije moguć ulazak u dvoranu.

Najčitanije

VIDEO: Dignuli dron pa kiselinom oštetili travnjak na stadionu?

Velež je prijavio oštećenje na glavnom travnjaku na stadionu...

Nožem ubio oca i ranio majku

U poslijepodnevnim satima se u blizini Varaždina dogodila tragedija...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

AS: ‘Da se Ancelottija pita, Modrić bi ostao još jednu godinu’

U subotu je Real Madrid osigurao svoj 36. naslov...

18-godišnjak kod Vukovara zapalio hrvatsku zastavu

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1....

Obavještajac kojega je Izetbegović proglasio državnim neprijateljem.

U Mostaru je ovoga vikenda predstavljena knjiga pod nazivom...

Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda traži uhićenje izraelskog premijera Netanyahu

Glavni tužitelj ICC-a Karim Khan zatražio je od sudaca...