Poziv na mirne proteste u Jablanici: Izraz podrške Enisi Klepo i svim ženama žrtvama nasilja

U srijedu, 9. kolovoza u 18:00 sati održat će se mirni protesti u Jablanici.

Nasilje izvršeno nad jednom ženom, ugrožavanje radničkih prava, zajedno nas je kao društvo zgrozilo i ujedinilo s ciljem zaustavljanja nasilja nad ženama i zaštite radničkih prava u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Pozivamo građanke i građane, predstavnike vladinog i nevladinog sektora, predstavnike poslodavaca da nam se pridruže kako bismo zajedno izrazili podršku ženama žrtvama nasilja. Zajedno pošaljimo poruku da nasilje nad ženama nema mjesto u našem društvu, te da nasilni poslodavci trebaju biti kažnjeni u skladu s Zakonom. Mirnim protestima u Jablanici želimo poslati poruku podrške sugrađanki Enisi Klepo, ženi žrtvi nasilja, ali i da ćemo kao NVO sektor pratiti razvoj ovog slučaja i da nećemo stati dok se nasilje nad ženom, nezaštićenom radnicom, ne kazni.“, poručili su iz šest Udruženja iz Konjica, Jablanice i Mostara.

Proteste organizira Udruženje žena “NERA” Konjic u suradnji s Udruženjem žena “Most” Jablanica, Udruženjem “Dignitet” Mostar, Udruženjem “Inicijativa građanki/na” Mostar, Udruženjem žena “Univerzum” Mostar i Udruženjem “Ja bih u EU” iz  Sarajeva.

“Naši ciljevi su jasni – želimo zaustaviti nasilje nad ženama, pružiti podršku onima koji su pretrpjeli nasilje i istaknuti nužnost borbe protiv nasilja kao ozbiljnog problema u našem društvu i pokrenuti sankcije za poslodavce koji ne poštuju radnička prava! Kroz mirne protest, želimo osnažiti glasove žrtava i poslati snažnu poruku da nasilje nad ženom ne može proći nekažnjeno.“, poručili su.

Detalji protesta:

Datum: Srijeda, 9. kolovoza 2023. godine

Vrijeme: 18:00 sati

Mjesto okupljanja: Ul. Doljanka (ispred stare kasarne)

Maršruta: Okupljanje sudionika protesta; šetnja ulicom Komuna Vejle, Zlatnih ljiljana, Nikole Bojanovića do ulice Omladinsko šetalište.

Pozivamo Vas da zajedno pokažemo dostojanstvo, te da mirni protesti proteknu u miru i sigurnosti, bez ikakvih incidenata. Molimo sve prisutne da se pridržavaju javnog reda i mira kako bismo zajednički doprinijeli očuvanju dostojanstva protesta.“, za kraj su kazali iz navedenih šestu Udruženja.

Najčitanije

VIDEO: Dignuli dron pa kiselinom oštetili travnjak na stadionu?

Velež je prijavio oštećenje na glavnom travnjaku na stadionu...

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Nožem ubio oca i ranio majku

U poslijepodnevnim satima se u blizini Varaždina dogodila tragedija...

SULUDO: Mladić (23) u satima silovao ženu od skoro 100 godina

Beogradski Viši sud odredio je pritvor od 30 dana...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Stari partneri daju podršku Plenkoviću za mandatara

Andrej Plenković ovaj tjedan bi trebao osigurati novu saborsku...

AS: ‘Da se Ancelottija pita, Modrić bi ostao još jednu godinu’

U subotu je Real Madrid osigurao svoj 36. naslov...

18-godišnjak kod Vukovara zapalio hrvatsku zastavu

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1....