MKF Lider važan pokretač razvoja malih poduzetnika u BiH

Mikrokreditna fondacija LIDER, važan je pokretač razvoja malih poduzetnika i poljoprivrednika u Bosni i Hercegovini. Posvećenost pružanju financijskih i besplatnih nefinancijskih usluga postala je neizostavna podrška malim biznisima, ističu iz LIDER-a.

Protekla godina je bila izazovna, no LIDER je uspio ostvariti svoje planove, kako operativne tako i financijske. Unapređenje palete i kvaliteta financijskih i besplatnih nefinancijskih usluga predstavlja ključni segment našeg uspjeha. Odgovoran pristup, kroz pružanje adekvatnih mjera i usluga u teškim vremenima, bio je ključan faktor odličnih rezultata u 2023. godini.

“U 2023. godini, fokusirali smo se na pružanje podrške našim klijentima, posebno onima najteže pogođenima rastom inflacije. Ponudili smo akcijske proizvode po povoljnijim uvjetima, te širili bazu korisnika platforme Pravi Lider. Tako smo omogućili malim privrednicima pristup jedinstvenoj online poslovnoj platformi. Inovacija im omogućava besplatno oglašavanje, edukaciju, kao i kreiranje mini-web stranica za svoje firme.”. O inovacijama i unapređenjima u protekloj godini govorio je Džavid Sejfović, Direktor MKF LIDER.

Mikrokreditna fondacija LIDER podržava lokalne zajednice kroz razne projekte, od obrazovanja do zaštite okoliša. Također LIDER, i ima važnu ulogu u unapređenju kvaliteta života. Ove godine je podržan niz projekata na polju afirmacije mladih i poduzetnika, poput Ekonomske olimpijade i učešća klijenata na Sajmu privrede, kao i ekološki projekti u srednjim školama i akcije pošumljavanja u kojem su učešće uzeli LIDER-ovi uposlenici.

O planovima za 2024. godinu, Direktor Džavid Sejfović kaže: “U narednoj godini planiramo umjereni rast uz naglasak na unapređenju usluga za naše klijente. Krećemo s novim ponudama kredita i otvaranjem dodatnih ureda u Mostaru i Tuzli radi bolje podrške našim korisnicima.”

Mikrokreditna fondacija LIDER nastavlja svoju misiju pružanja podrške i jačanja malih poduzetnika i poljoprivrednika, postavljajući temelje za održivi razvoj lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....