Sve je spremno za humanitarni spektakl „Blatničke note dobrote“

Donja Blatnica ovog će ponedjeljka biti središte vrhunske zabave, a sve s plemenitim ciljem za pomoć potrebitima! Na platou crkve sv. Franje u Donjoj Blatnici ovog se ponedjeljka, 7.8. od 20h održava 11. po redu manifestacija „Blatničke note dobrote“, a u središtu manifestacije je veliki humanitarni koncert Mate Bulića i njegovih prijatelja. Domaćinu Mati Buliću te će se večeri na sceni pridružiti brojna jaka imena hrvatske i hercegovačke glazbene scene – Zlatko Pejaković, Dalmatino, Tiho Orlić, Ivana Marić, Frano Pehar & Tarapana, Ante Cash, Dražen Žanko, Pero Panjković, Šima Jovanovac, Johny Gitara, Trio gušt, Stjepan Jeršek Štef, Dukati – Široki Brijeg, Jozo Vučić, Drvosječe, Narodni dar, Pero Strukar – Viteška lola, Ivan Martić, Udruga “Jozo Penava” Vitez, Zdravko Ćurić i Klapa “Grga” Posušje samo su neki od njih. A valja svakako naglasiti da će ovogodišnji koncert okupiti najveći broj izvođača u povijesti održavanja manifestacije „Blatničke note dobrote“.

Vidimo se 7.8. u našoj Blatnici! Dođite, pjevajte, veselite se, pomognite koliko možete“, poručio je Mate Bulić, rođeni Blatničanin, koji je glavni inicijator ove humanitarne koncertne tradicije u svom rodnom mjestu.

Podsjetimo, Mate je svoju prvu veliku humanitarnu akciju i koncert za pomoć rodnom kraju i njegovim ljudima, a tada konkretno i za pomoć područnoj crkvi, organizirao 2012. godine. Bio je to veličanstven glazbeni spektakl pod nazivom „Hvala, prijatelji“, kakav nikad prije nije zabilježen u Hercegovini, a iz njega se rodila tradicija „Blatničkih nota dobrote“ koja traje sve ove godine.  

Tijekom proteklih deset godina, humanitarno-glazbena manifestacija „Blatničke note dobrote“, na čelu s Matom Bulićem, postala je sinonim okupljanja ljudi koje povezuje zajednički cilj – iskazivanje podrške potrebitima i pružanje konkretne pomoći lokalnoj zajednici. Prihod od prodaje ulaznica ove je godine namijenjen za obnovu Doma kulture u Blatnici, dok će sredstva prikupljena na donatorskoj večeri, koja će se prirediti uz koncert, biti usmjerena za pomoć najpotrebitijima s područja općine Čitluk.

„Blatničke note dobrote“ zasigurno će i ovog ljeta ponovno biti jedan od najposjećenijih događaja u Hercegovini, a već tradicionalno, svojim dolaskom podržat će ga i velik broj uglednika, od poznatih javnih osoba iz sfere sporta, kulture, politike i gospodarstva, a ovu manifestaciju svake godine pohode i podržavaju i crkveni uglednici.

Ulaznice koje se prodaju po cijeni od 10 KM, mogu kupiti u sustavu Entrio.ba i na dan koncerta, moći će se kupiti na ulazu, na platou crkve sv. Franje. Uz glazbeni spektakl u kojem će publika moći uživati, kupnjom ulaznice po ovoj simboličnoj cijeni, svi koji se u ponedjeljak odluče pridružiti manifestaciji „Blatničke note dobrote“ podržavaju plemenite humanitarne ciljeve ove hvalevrijedne hercegovačke manifestacije.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Potresna snimka Vukovarke: ‘Gdje je? Pred mojim očima si ga odveo’

Iva Radić dočekala je ispred Tužiteljstva u Beogradu Jovana...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Premijer Andrej Plenković sa suprugom Anom

Premijer Andrej Plenković u stresnom razdoblju sastavljanja nove vlade...

Veličanstvena deveta zagrebačka povorka “Hoda za život”

Deveta zagrebačka povorka "Hoda za život, obitelj i Hrvatsku"...