M.T. Abraham Grupa na 25. Međunarodnom sajamu gospodarstva u Mostaru

Na službenom otvaranju 25. Sajma gospodarstva u Mostaru, kojem je ove godine Hrvatska partner zemlja, M.T. Abraham Grupa ugostila je delegaciju uglednih dužnosnika na službenom štandu Grupe. Među gostima su bili premijer Republike Hrvatske, gospodin Andrej Plenković, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, dr. Dragan Čović, predsjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, gospođa Borjana Krišto, i gospodin Ernest Grin, predstavnik veleposlanstva Države Izrael u BiH, koji je prenio pozdrave njezine ekscelencije, Galit Pelegt, veleposlanice Države Izrael u BiH.

Tijekom posjeta, predsjednik M.T. Abraham Grupe, gospodin Amir Gross Kabiri, podijelio je novosti o planovima razvoja Grupe u BiH u sektorima aluminija, energije i kulture. Unatoč izazovnim tržišnim uvjetima zbog recesije u Europi, naglašeno je da je Aluminij Industrija ostvarila pozitivne rezultate u 2023. godini.

Nadalje, razgovaralo se o plinskoj južnoj interkonekciji i njenom značaju za Aluminij i BiH, što ukazuje na obostrane napore javnog i privatnog sektora u realizaciji ovog ključnog projekta.

Kao vrhunac Mostarskog sajma, M.T. Abraham Grupa s ponosom je predstavila izlaganje slike „Avenija Bois de Boulogne (oko 1916.)” poznatog francuskog slikara Keesa van Dongena. Ovo remek-djelo, izloženo na štandu M.T. Abraham Grupe, personificira umjetničku izvrsnost Van Dongena.

Tijekom Međunarodnog ekonomskog sajma u Mostaru, Grupa će također posjetiteljima omogućiti priliku interaktivnog iskustva virtualne stvarnosti i istraživanja svetih mjesta Jeruzalema.

VR Platforma „The Holy City” izravno prenosi sudionike na sveta mjesta Kršćanstva, Judaizma i Islama te prikazuje svete vjerske obrede koristeći fotorealističnu volumetrijsku tehnologiju za prikazivanje arhitektonskih znamenitosti i duhovne prirode grada.

M.T. Abraham Grupa ostaje čvrsto posvećena inovacijama, izvrsnosti i održivom rastu.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....