Luke nikad dosta

Luka Modrić ugovorno je vezan za Real Madrid samo do kraja aktualne sezone. Trenutačno je nepoznato što će s njim biti nakon 30. lipnja. Opcije uključuju odlazak u Saudijsku Arabiju ili MLS. Spominje se i mogućnost povratka u Dinamo, ali nije odbačena da će još jednu sezonu provesti u Realu.

Da za njega ondje i dalje ima mjesta, svakako u ulozi vođe svlačionice i mentora mlađih igrača, zaključuju i španjolski mediji koji redovito pišu o njegovim kvalitetama. Nakon što je svojim golom donio pobjedu 1:0 Madridu protiv Seville, tema Modrić ponovo je jako aktualizirana, piše Index.

Španjolske novine natječu se u davanju komplimenata hrvatskom veznjaku pa tako As jutros piše da se “nogomet igra onako kako ga igra Modrić” u tekstu koji naglašava vrijednosti hrvatskog veznjaka i probleme modernog nogometa koje je uveo VAR. Navodi se tako da sve češće ispada da se nogomet igra kako bi se promovirao utjecaj sudaca koji su postali zvijezde igre.

Mudrost, dosljednost, ljepota

“Za razliku od ovog nogometa koji mijenja svoja pravila, čija je tehnologija nametljiva i koja stvara nedoumice kod navijača, igre koja zbunjeno korača tko zna kamo u ime tobožnje modernizacije koja nam donosi samo groteske poput one u nedjelju na Bernabeuu, Luka Modrić predstavlja suprotan model. Model igrača koji nudi najbolje od nogometa: mudrost, dosljednost i ljepotu”, piše Santiago Segurola u Asu i dodaje:

“Govori se da će Modrić napustiti Real u lipnju. Ima 38 godina i minutaža mu je sve manja. Navijači ga obožavaju, ali njegove godine katkad koriste kao alibi za lošije izvedbe momčadi. To je jednostavno jer vrijeme nije na Modrićevoj strani. Nije važno što je stvarnost drugačija.”

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Potresna snimka Vukovarke: ‘Gdje je? Pred mojim očima si ga odveo’

Iva Radić dočekala je ispred Tužiteljstva u Beogradu Jovana...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Premijer Andrej Plenković sa suprugom Anom

Premijer Andrej Plenković u stresnom razdoblju sastavljanja nove vlade...

Veličanstvena deveta zagrebačka povorka “Hoda za život”

Deveta zagrebačka povorka "Hoda za život, obitelj i Hrvatsku"...