Koncertna promocija albuma “Keyf” Vasil Hadžimanov Banda – jedinstvenim zvukom i energijom očarali Tvornicu Kulture 

Vasil Hadžimanov Band jedan je od najutjecajnijih jazz fusion sastava na Balkanu, a svoj najnoviji album “Keyf” sinoć su predstavili zagrebačkoj publici u Tvornici Kulture

Inovativni aranžmani, autentična zvučna estetika i kreativni eksperimenti s različitim glazbenim pravcima i ritmovima su ono što ovaj, osmi studijski album benda, čini posebnim i drugačijim.

Album sadrži devet pjesama čiju produkciju potpisuju Vasil HadžimanovMarko Perić i Toni Kitanovski.  Ideja albuma je bila stvoriti nešto za uživanje zato je i njegov naziv simboličan. 

“‘Keif’ je isto što je ćeif ili ćef, a to je ono kad ti je mnogo lepo i kad ti mnogo prija. Merak, kako kažu u Bosni. Kad se baš onako opustiš i uživaš”objasnio je Vasil Hadžimanov.

Promocija je privukla velik broj kolega glazbenika i ljubitelja dobre glazbe, a glazbeni brojevi poput naslovne “Keyf”, ali i “Gypsy”, “Afghan Samba”, “Helidoro’s Recipe” te “Mente Pura” podsjetili su zašto je Vasil Hadžimanov Band cijenjen diljem svijeta i zašto je upravo njihova glazba u Srbiji proglašena umjetničkim djelom od nacionalnog značaja.

“Muziku gledamo kao jedno ogromno polje inspiracije. Jazz je osnova i od njega uzimamo slobodu, hrabrost i inspriraciju da na licu mjesta odemo gdje god nam se ide, ali to ne znači da sviramo klasičan jazz. Inspiracija nam dolazi i od balkanske i svjetske muzike – od funka, rocka, elektronike…”, dodaje Vasil.

Album je pokupio odlične komentare kritičara kojima se pridružuje i naš najbolji jazz pijanist Matija Dedić: “Ono što Vasil radi je zbilja na svjetskom nivou”.

Vasil Hadžimanov glazbenik je jedinstvenog senzibiliteta. Kao pijanist, kompozitor, aranžer i pedagog nezaobilazna je karika regionalne jazz scene i individua koja u sebi nosi dio svojih predaka koji su, svatko na svoj način, obilježili glazbene prostore Balkana u neraskidiv niz čuvara, interpretatora i novih tumača tradicije. 

Album “Vasil Hadžimanov Band – Keyf” možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na webshopu po cijeni od 12 eura.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...

Almir Gabrić Gabra za Običan radio o novoj pjesmi Stranac

Almir Gabrić Gabra već 30 godina doprinosi tuzlanskoj alternativnoj...