Javni poziv za prikupljanje prijava za dodjelu sredstava za potporu razvoja maslinarstva na području Mostara

1. Pozivaju se poljoprivredni proizvođači (fizičke osobe) s područja Grada Mostara koji su upisani ili su se upisali u Registar poljoprivrednih gospodarstava/Registar klijenata (RPG/RK) do 31.03.2023. godine, te ažurirali svoje podatke do 31.03.2023. godine, imaju prebivalište na području Grada Mostara, obavljaju poljoprivrednu proizvodnju na području Grada Mostara, te imaju namjeru zasaditi minimalno 30 sadnica masline, a maksimalno 90 sadnica da podnesu prijavu putem obrasca za prijavu za dodjelu sredstava za potporu razvoja maslinarstva. Poljoprivredni proizvođači koji su u protekle dvije godine dobili novčana sredstva za projekte iz oblasti poljoprivrede od Grada Mostara ili putem Grada Mostara nemaju pravo na dodjelu sredstava po ovom javnom pozivu.

2. Prijava se podnosi putem obrasca za prijavu i isti se dostavlja u zatvorenoj koverti izravno na protokol Grada Mostara ili putem preporučene pošte na adresu: Grad Mostar, Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove, Služba za gospodarstvo, Braće Fejića 51, 88000 Mostar s naznakom: „Povjerenstvu za dodjelu sredstava za potporu razvoja maslinarstva“ – NE OTVARAJ-. Obrazac za prijavu se može preuzeti na glavnom protokolu Grada Mostara (Adema Buća br.19) kao i na web stranici Grada Mostara u prilogu ovoga poziva.

3. Lista odabranih korisnika se objavljuje na oglasnoj ploči Grada Mostara i na web stranici Grada Mostara. Podnositelji prijava mogu izjaviti prigovor u roku od 3 (tri) dana od dana objave rezultata javnog poziva. Prigovor se podnosi Povjerenstvu.

4. Nakon odluke o dodjeli sredstava po osnovu ovog javnog poziva, Grad Mostar i korisnici će potpisati ugovor o pravima i obavezama korisnika i Grada Mostara.

5. Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objave na internet stranici Grada Mostara www.mostar.ba. Prijave pristigle nakon navedenog roka neće biti razmatrane.

Javni poziv pronađite na www.mostar.ba.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Hajrija Čobo: Ulazim u pravnu bitku protiv Adriatic Metalsa!

Hajrija Čobo, istaknuta građanska aktivistkinja iz Kaknja, najavila je...

Papa će tinejdžera preminulog od leukemije proglasiti svecem

PAPA Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji...

Omer Hodžić: Večeras Omo i Tomo rade show

Stand-up komičar Omer Hodžić će izvesti svoju predstavu ''Na...

Milić demantira: Ne guramo Pupovca, uvažit ćemo stav DP-a

SAMO par sati nakon što je Novi list objavio...

DODIK IZ SREBRENICE: BiH iz ove krize neće izaći

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da...