Jasmina, Adla i Lejna: Plesom se iznosi gracioznost što nemamo kod drugih sportova

Jasmina Rebac, trenerica, koreograf i menadžer u PS Flash Mostar, Lejna Misirlija i Adla Arap, članice PS Flash Mostar, Mihaela Rajič, voditeljica na Običnom radiju

Uzbudljiv ritam i energija plesa zavladali su našim radijskim studijem jer smo ugostili posebne gošće – trenericu i članice Plesnog studija Flash iz Mostara. Jasmina Rebac, stručnjakinja u vođenju i kreiranju plesnih čarolija, pridružila nam se zajedno s talentiranim plesačicama Lejnom Misirlija i Adlom Arap.

Svi ljubitelji plesne umjetnosti dobrodošli ste u naš Plesni studio Flash pri Muzičkom centru Pavarotti. Možete sudjelovati oglednom satu jednog treninga. Trebate nam se javiti na Facebook ili Instagram profil s imenom i prezimenom i godištem, odgovorit ćemo Vam na poruku sa svim potrebnim informacijama o trenerima, plesnim stilovima, vremenu i trajanju treninga i ostalo. Imamo veliki broj djece od 4 do 12 godina. Plesni program prilagođavamo uzrastu djece.“, ističe Jasmina Rebac na početku razgovora o trenutnim zimskim upisima u klubu.

U Muzičkom centru Pavarotti radimo već 26 godina. Zaista smo zadovoljni s plesnim prostorijama. Imamo svu potrebnu opremu, ogledala, parket, šipke za balet, balkon u kojem ostavljamo naše stvari. Prostorije su klimatizirane, čistoća wc-a i prostorija su ono s čim se možemo pohvaliti. Ono što je zajedničko svim sportovima je fleksibilnost, timski rad, natjecateljski duh, fizička izdržljivost. Ono što je prednost kod plesa osim socijalizacije i upoznavanje novih plesnih tehnika, možemo reći da je to gracioznost, nešto što nema svaki sport. To je ženstvenost i jedna emocionalnost koju ne možemo baš primijetiti kod svih sportova. Emocionalnost se izražava kroz plesni pokret, kroz facijalnu ekspresiju.“, ističe Jasmina Rebac.

Članica sam plesnog studija Flash Mostar dvije godine i u plesu me najviše privlači to što mogu napredovati, sudjelovati na natjecanjima i raditi na sebi i usavršiti više stilova plesa.”, kazala je Adla Arap.

Lejna Misirlija nam je otkrila da je kod plesa privlači konekcija s plesom, izražavanje svojih osjećanja u plesnom pokrenu, povezanost s trenerima, zabava i druženje s grupom.

Plakat upisa u Plesni studio Flash Mostar

Plesni Studio Flash, sjajna kulturna institucija Mostara, poznat je po svojoj strastvenoj predanosti plesnoj umjetnosti i podizanju razine plesnog izraza u lokalnoj zajednici. Saznajte više o njihovim iskustvima, izazovima i nezaboravnim trenucima koji čine srž Plesnog studija Flash.

U klubu je pet trenerica, rotiramo grupe, ni jedna grupa nema svog trenera. Smatramo da je bitan pedagoški i psihološki učinak da se djeca upoznaju sa svim karakterima. Moramo se prilagođavati raznim situacijama, promjenama, ljudima i atmosferi koju donosi taj čovjek. To je dobro za razvoj dječje osobnosti. Djeca jedva čekaju da negdje idu kako po BiH tako i po susjednim zemljama, To je doživljaj za njih. Natjecanje je odlično plesno iskustvo da se vidi kako plešu naši rivali. Uvijek postoji netko bolji i lošiji od vas i natjecanja je prilika za rast.“, ističe Jasmina Rebac.

Do sada sam bila u Beogradu i Tuzli na natjecanjima, jedan nastup sam imala u Mostaru. Na ta dva natjecanja naša grupa osvojila je prvo mjesto tako da imam samo dvije medalje ali svakako ima vremena za napredovanje. Planiram biti članica dok me god ples bude ispunjavao. Cilj u plesu mi je obraditi što više plesnih stilova, trenutno smo prešli show dance i jazz. Voljela bi se okušati i u hip hopu.“, kazala nam je Adla Arap.

“Bila sam na puno natjecanja, imam 10-15 medalja i diploma. Natjecanje i putovanje svako pamti fino, jer se dobro provedemo, prošetamo, kupimo nešto. Najdraži dio natjecanja mi je put u autobusu. Želja mi je postati koreograf u plesu, zanimljivo mi je gledati trenere kako izmišljaju nove pokrete i glazbu. To me inspirira i jedva čekam što me čeka u budućnosti.” kazala je Lejna Misirlija.

Cijeli razgovor poslušajte ispod.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Potresna snimka Vukovarke: ‘Gdje je? Pred mojim očima si ga odveo’

Iva Radić dočekala je ispred Tužiteljstva u Beogradu Jovana...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Premijer Andrej Plenković sa suprugom Anom

Premijer Andrej Plenković u stresnom razdoblju sastavljanja nove vlade...

Veličanstvena deveta zagrebačka povorka “Hoda za život”

Deveta zagrebačka povorka "Hoda za život, obitelj i Hrvatsku"...