Izbor filmova iz programa 29. Sarajevo Film Festivala u Visokom

Od 24. do 27. kolovoza u Visokom će biti održane projekcije izbora filmova iz programa 29. Sarajevo Film Festivala. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Filmovi će se u Visokom prikazivati u dva termina i na dvije lokacije, za različite generacije: u Kulturnom centru Altindag – Visoko gdje projekcije počinju u 18 sati i na Trgu Matrakčije s početkom projekcija u 20 sati.

U četvrtak, 24. kolovoza u 18 sati, u  Kulturnom centru Altindag – Visoko bit će održana projekcija filma PRIPADANJE Mete Gümürhan, dok će u 20 sati na na Trgu Matrakčije biti prikazan film EKSKURZIJA bosanskohercegovačke redateljice Una Gunjak. Film EKSKURZIJA je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Locarnu, gdje je osvojio Specijalno priznanje. Film je na 29. Sarajevo Film Festivalu imao gala projekciju u okviru Natjecateljskog programa – igrani film, gdje je prikazan van konkurencije.

U petak, 25. kolovoza, od 18 sati u Kulturnom centru Altindag – Visoko na programu su filmovi ZAGRLJAJ Miroslava Mandića i VELIKA RAZA Vedada Hodžića i Medine Šehić. U 20 sati na Trgu Matrakčija slijedi projekcija filma SIRIN Senada Šahmanovića.

U subotu, 26. kolovoza, od 18 sati bit će održana projekcija filma CRNI KAMEN Spirosa Jacovidesa u Kulturnom centru Altindag – Visoko, a u 20 sati publika će na Trgu Matarakčije moći pogledati film LUKSEMBURG, LUKSEMBURG Antonija Lukicha.

Projekcije filmova iz programa 29. Sarajevo Film Festivala u Visokom završavaju u nedjelju, 27. kolovoza, kada će u 18:30 sati u Kulturnom centru Altindag – Visoko biti prikazan film KRALJICA PLESA Aurore Gossé, a na Trgu Matarkčije u 20 sati OPALO LIŠĆE finskog redatelja Akija Kaurismäkija. Film OPALO LIŠĆE je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem 76. Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je osvojio Nagradu žirija. Na 29. Sarajevo Film Festivalu film je prikazan u okviru programa Open Air.

Organizatori izbora filmova programa Sarajevo Film Festivala u Visokom su JU “Centar za kulturu, sport i informiranje” Visoko i udruženje “Setup” Visoko, uz generalno pokroviteljstvo Grada Visoko.

Partneri programa u Visokom su Art Servis i Obala Art Centar.

Besplatne uaznice

Od 19. do 26. kolovoza je otvoren Box Office na lokaciji Turističkog info centra Grada Visoko (ul. Alije Izetbegovića, kod Pekare „Skopljak“). Box Office će raditi u terminima 10 do 14 sati i 18 do 22 sata, kada će se preuzimati besplatne ulaznice za projekcije.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Potresna snimka Vukovarke: ‘Gdje je? Pred mojim očima si ga odveo’

Iva Radić dočekala je ispred Tužiteljstva u Beogradu Jovana...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Premijer Andrej Plenković sa suprugom Anom

Premijer Andrej Plenković u stresnom razdoblju sastavljanja nove vlade...

Veličanstvena deveta zagrebačka povorka “Hoda za život”

Deveta zagrebačka povorka "Hoda za život, obitelj i Hrvatsku"...