Herceg ugostio tenisku zvijezdu Ivana Dodiga

Ivan Dodig, tenisač i Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg primio je danas u svojemu uredu jednoga od najtrofejnijih hrvatskih športaša uopće, 38-godišnju tenisku zvijezdu Ivana Dodiga, člana hrvatske reprezentacije u Davis Cupu. Hercega i Dodiga veže i dugogodišnje prijateljstvo, a hrvatski je tenisač prvoga čovjeka županijske vlade posjetio kako bi mu i službeno iskazao zahvalu za njegovu ukupnu potporu razvitku i promociji kako individualnih tako i klupskih športova ne samo u HNŽ-u nego i u BiH u cjelini.

– Predsjednik Herceg nebrojeno se puta dosad osvjedočio kao prijatelj i podupiratelj športa i nas športaša, smatrajući nas ponajboljim promotorima naše zemlje. Imao sam potrebu na tomu mu reći iskreno hvala – poručio je ovaj skromni nositelj brojnih medalja i pehara s nekih od najprestižnijih svjetskih teniskih natjecanja. Ovom je prigodom svojega domaćina upoznao i s projektom izgradnje suvremenoga ”Dodig teniskoga centra” u Međugorju koji je u pripremnoj etapi, a čiji je cilj razvoj i puna afirmacija ovoga športa kako među stasalim ljubiteljima tenisa tako i među mladim ljudima koji će imati gdje razvijati svoj dar.

Pozdravivši ukupnu predanost i napore koje u razvitak svoje blistave karijere Ivan ulaže već puna tri desetljeća, predsjednik Herceg je naglasio kako, i kao hrvatski reprezentativac, ovaj tenisač nikad nije zaboravio svoje podrijetlo, svoje Međugorje, Brotnjo, Mostar i Hercegovinu.

– Njegovo odricanje, upornost i rezultati koji ostaju trajati jesu i trebaju biti uzor i svjetionik svima nama, a posebno mladim naraštajima koji se tek izgrađuju i u športu i u životu uopće. Raduje me svaki susret s Ivanom, bilo da je službeni ili onaj kada se, u opuštenoj atmosferi, ponekad pogledamo preko mreže – komentirao je dr. Herceg.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...