Novi spot za singl “Toliko o tome” predstavlja najnovije umjetničko ostvarenje Grgura Višića

Grgur Višić

Grgur Višić ima novi spot za pjesmu “Toliko o tome” s nedavno objavljenog albuma “Traženja”. Iako se u Grgurovoj glazbi najviše osjeti utjecaj engleskog i američkog folka, “Toliko o tome” odjekuje modernijim i žešćim zvukom.

Mladenački svjetonazor popraćen akustičnom gitarom nadopunjuju hrvatska rock legenda Zoran Čalić (ex Majke) i producent Damir Trkulja Šiljo (Gatuzo, Benston, ex Majke). Tako se nekoć lagana balada pretvorila u pravi dar-mar. 

“Prije pet godina živio sam na Knežiji upravo doselivši iz Pule. Fakultet. Novi grad, a ja ne poznajem nikoga. Zvoni telefon i prijatelj iz djetinjstva javlja kako mu je majka tragično preminula… Što sad? Kuda krenuti? Lako za mene, no kako će on? Tu večer sam napisao ‘Toliko o tome’ misleći najviše na smrt, zatim na promjenu, novi početak i odabir između umjetnosti ili edukacije. Bio je to presudni trenutak odluke da se želim baviti glazbom”objasnio je Grgur.

Spot je režirala i uredila Lucija Očko – Lux koja komentira proces: “Kroz baš ovakve sirove kadrove sam vidjela tekst pjesme. Pričajući s Grgurom godinama unatrag zapravo sam skužila da nešto – bilo to muzika, fotka ili u ovom slučaju spot, ne mora biti savršeno nego onako kako zamišljam u trenutku. Mislim da tako umjetnički odrastaš, ne kad težiš idealnom, nego dopustiš svojoj sirovoj i stvarnoj perspektivi da prevlada. Spot smo snimili u jedno poslijepodne u centru Zagreba, usput nenamjerno prekršili par zakona i smontirali u dva dana.

Grgur ima 23 godine i živi u Zagrebu. Na scenu stupa 2021. objavivši EP “Na pravoj strani pruge”. Dvije godine kasnije objavljuje prvi dugosvirajući album “Traženja” pod okriljem diskografskih kuća Spona i Croatia Records. Ususret nastupima na nadolazećoj 15. Velikoj rock eksploziji 7.10. u Zagrebačkom Booze & Bluese-u i 8.10. na HRT1 radio postajikaže:

Uzbuđen sam. Velika je odgovornost svirati pred narodom. Želim poticati intelektualizam u javnom prostoru kako raspravi ne bi došao kraj, neovisno jesam li ja taj kojeg blate.” 

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Hajrija Čobo: Ulazim u pravnu bitku protiv Adriatic Metalsa!

Hajrija Čobo, istaknuta građanska aktivistkinja iz Kaknja, najavila je...

Papa će tinejdžera preminulog od leukemije proglasiti svecem

PAPA Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji...

Omer Hodžić: Večeras Omo i Tomo rade show

Stand-up komičar Omer Hodžić će izvesti svoju predstavu ''Na...

Milić demantira: Ne guramo Pupovca, uvažit ćemo stav DP-a

SAMO par sati nakon što je Novi list objavio...

DODIK IZ SREBRENICE: BiH iz ove krize neće izaći

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da...