FESTIVAL “POWER OF SUSTAINABILITY 2023”: Izgradnja održive budućnosti Zapadnog Balkana

Foreign Investors Council (Vijeće stranih investitora) u Bosni i Hercegovini i Tehnološki park “Intera” uz podršku Grada Mostara i Federalnog ministarstva okoliša i turizma, sa zadovoljstvom najavljuju poslovni skup pod nazivom FESTIVAL “POWER OF SUSTAINABILITY 2023” koji će se održati u Mostaru u razdoblju 21. i 22. rujna 2023. godine.

Ovaj prestižni događaj ima za cilj promovirati održivi razvoj, zelenu i digitalnu tranziciju i poslovno umrežavanje u regiji Zapadnog Balkana. Pod temom “Izgradnja održive budućnosti Zapadnog Balkana”, Festival će okupiti značajne govornike, stručnjake i predstavnike iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Očekuje se da će dvodnevna konferencija pružiti plodno tlo za dijalog između poslovnog sektora, politike, međunarodnih organizacija te poslovnih udruženja i komora. Paneli, prezentacije i radionice će se fokusirati na ključne tematske oblasti:

  • Ulaganja u zelenu energiju: Osvrt na solarnu energiju, energiju vjetra i geotermalne izvore kao ključne faktore za održiv energetski razvoj.
  • Cirkularna ekonomija: Fokus na upravljanje otpadom, energetskom iskorištavanju i obnovi prirodnih resursa kroz inovativne pristupe.
  • E-mobilnost: Razmatranje dekarbonizacije transportnog sektora i njenog doprinosa čistijoj, zdravijoj i pristupačnijoj budućnosti.
  • Održivost u turizmu: Isticanje ekoloških, ekonomskih i socio-kulturnih aspekata održivog razvoja turizma.

,,Cilj nam je da kroz ovaj dvodnevni događaj na istom mjestu okupimo predstavnike investitora, ključnih aktera iz oblasti energetike i zaštite okoliša iz javnog i privatnog sektora, međunarodnih organizacija i poslovnog svijeta iz regije. Regija je još uvijek na samom početku ulaganja u održivo poslovanje i vjerujemo da će razmjena iskustava i ideja potaći investicije u zelenu tehnologiju i ekološki osviještene projekte, pružajući tako mogućnost stranim investitorima i lokalnim tvrtkama da svoje poslovanje učine održivijim i budu u koraku sa svijetom’’ – ističu organizatori.

Registracija i sudjelovanje na događaju su besplatni, a prijaviti se mogu svi predstavnici tvrtki, vlade i nevladinog sektora koji žele saznati više o održivom poslovanju i stvoriti nove regionalne kontakte. Formular za registraciju možete pronaći OVDJE, a više o programu saznajte na OVOM linku.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...

Almir Gabrić Gabra za Običan radio o novoj pjesmi Stranac

Almir Gabrić Gabra već 30 godina doprinosi tuzlanskoj alternativnoj...