Fantastičnim vikendom završeno drugo izdanje Moba Street Food Festivala- ostaje festivalska magija za pamćenje

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala, gastro avanture koja je trajala od 23.8.-3.9., na platou iza Stare gimnazije. Moba je, drugu godinu zaredom, bila sinonim za ukusnu hranu i savršeno mjesto za druženje u srcu Mostara, uz fantastičan koncertni program i sadržaj za sve uzraste.

U petak 1.9. pravi šou priredili su Soul Fingersi. Neumorni šoumeni prepoznatljivog stila, nevjerojatnom i zaraznom energijom držali su publiku na nogama cijelu noć. Osim vrhunske svirke koju su priredili prisutnima, talentirane plesačice iz benda unijele su dodatnu dozu zabave. Njihova energija i plesni pokreti bili su pravi magnet za publiku, a ni nakon dvosatne svirke ovim neumornim zabavljačima nije bilo dosta te su se spustili s pozornice i pretvorili plato iza Stare gimnazije u pravu plesnu arenu.

U subotu 2.9.ovogodišnje izdanje festivala dodatno je zasjalo zahvaljujući nevjerojatnom izvedbom Adija Šoše, čiji su glazbeni tonovi i energija učinili subotnju večer nezaboravnom. Mladi i talentirani Mostarac, preplavio je plato iza Stare gimnazije svojom jedinstvenom izvedbom i emocijom. Njegov glas, spoj melankoličnih tonova i energičnih visina, bio je prava poslastica za sve prisutne na prepunom festivalskom platou. Svojom karizmom i iskrenošću, stvorio je intimnu atmosferu na koncertu, a publika je iz sveg glasa ispratila njegove najveće hitove u noći o kojoj će se dugo pričati. Izvedba Adija i njegovog benda na Moba Street Food Festivalu u Mostaru podsjetila nas je na moć glazbe koja povezuje ljude i stvara nezaboravne trenutke, a nestrpljivo očekujemo što nam Adi Šoše donosi u budućnosti.

U nedjelju 3.9. Moba Street Food zaokružio je Narodni orkestar Mostar s lijepom glazbenom pričom. Njihov koncert bilo je pravo glazbeno putovanje, kroz koje su nas vodili izvodeći tradicionalne pjesme narodne glazbe izuzetnim vještinama i strašću vrhunskih glazbenika. Okupljeni s ciljem očuvanja narodne i tradicionalne glazbe ovih prostora, pored sevdalinke po kojoj su prepoznatljivi, izveli su i poznate pjesme starogradske, romske, te dalmatinske muzike koja je razgalila sve prisutne. Njihov izvanredan nastup na festivalu svjedočio je o pjesmama koje spajaju različite generacije i kulture.

Moba Street Food Festival u Mostaru događaj je koji spaja ljude, hranu i glazbeu, a ovogodišnje izdanje nije bilo iznimka. Suradnja Moba Street Food Festivala i Open City Mostar festivala potvrdila je da je Mostar grad koji slavi raznolikost i kulturu te da ima bogatu glazbenu i kulinarsku scenu, a svoje goste i turiste osvaja toplom dobrodošlicom i utkanom željom da mu se opet vratite. 

Hrana kao srž događaja i najveća poveznica svih prisutnih, ostat će kao univerzalan jezik zajednice. Izlagači koji su se predstavili svojim ukusnim kulinarskim pričama zaslužuju veliki pljesak i poticaj da nastave da nas i dalje oduševljavaju svojim specijalitetima: Profa 23, Chef’s bites by Božo Ćorić, BURGER STOP by PEPERINO, Sombrero, Junk by chef Severin, Gastro Pub Fabrika, D&D experience, Dedin Krompir, Oš još?, BBQ MASTER by Del Rio, Sky – Artisan gelato, Francuske palačinke, Jack Daniel’s BBQ. Sočni zalogaji koje su pripremali 12 dana ostat će zapamćeni u okusnim pupoljcima s jedva čekanjem za sljedeću godinu i nova gastro iznenađenja.

Organizatori se zahvaljuju svima koji su sudjelovali na ovogodišnjoj Mobi i svima koji su svojim prisustvom i ove godine uljepšali i podržali ovu posebnu festivalsku priču.

Moba Street Food Festival u Mostaru nastavlja rasti i razvijati se, slaveći magične trenutke uz obećanje da donose još mnogo uzbudljivih i nezaboravnih dana i večeri u budućnosti.

Vidimo se ponovo iduće godine na Moba Street Food Festivalu u Mostaru!

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan, koji se...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Mirni skup u Parku prirode Blidinje: Borimo se sa vjetrenjačama godinama!

U subotu, 13.07., Aarhus centar u BiH je zajedno...

Continental Blidinje BIKE Festival: Završeno šesto izdanje najvećeg biciklističkog festivala

Blidinje BIKE Festival, jedan od najznačajnijih biciklističkih događaja u...

Otvorenje izložbe Mladena Ivešića „Mjesto određenja“

Hrvatska kulturna zajednica Troplet u suradnji s Muzejom moderne...

GRLIĆ RADMAN: Za Hrvatsku važna provedba “Južne interkonekcije”

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je...

Kako korištenje interneta doprinosi klimatskim promjenama?

U svijetu koji se zasniva na digitalnoj tehnologiji, mladi...