Duo “The Moustaches”: Sarajevska publika je zahtjevna, na našim nastupima svako će naći nešto za sebe

Sarajevo je poznato po dobrim glazbenicima i pjevačima. Mnogi od njih su napravili velike karijere i postali regionalne zvijezde.

Veliki je broj dobrih glazbenih sastava koji nastupaju po klubovima, pubovima u glavnom gradu… U posljednje vrijeme simpatije sarajevske publike osvojio je duo “The Moustaches” koji čine Imer Lerić i Filip Bošković. Ovaj dvojac imao je zanimljiv glazbeni put.

Kolega Imer ima 45 godina, rođen je u Mostaru, a glazbom se počeo baviti s 15-16 godina u izbjeglištvu u Francuskoj. Prvenstveno je svirao perkusije i gitaru, a stil koji ga je zanimao bio je flamenco. Ja sam malo mlađi. Imam 34 godine i glazbom sam se počeo baviti kada sam imao 10 kad sam upisao osnovnu glazbenu školu koju sam završio u Istočnom Sarajevu. Na nagovor oca počeo sam svirati gitaru, iako sam možda htio klavir ili harmoniku. Svoje prve nastupe sam imao u školskom tamburaškom orkestru gdje sam svirao bas dok sam paralelno bio član kulturno-umjetničkog društva Vogošća“, kaže Filip.

Bošković je po završetku srednje škole stopirao bavljenje glazbom zbog nekih tadašnjih okolnosti, a prvu tezgu ima s 23 godine u Sarajevu solo na gitari.

Nedugo poslije mi se pridružio kolega Haris na gitari i sa njim sam oformio “Duo Picardiu” gdje smo surađivali pet godina te napravili bend, ali sam ja 2018. odlučio prekinuti bavljenje glazbom jer nisam vidio sebe u tom poslu. Nakon kratke pauze od godinu dana počinjem ponovo svirati i pozivam sadašnjeg kolegu Imera na suradnju. Odlučio sam da napravimo duo po imenu “The Moustaches”, a kolega me tada upoznaje s njegovim prijateljem Bojanom, jednim od najboljih gitarista u regiji, nakon čega radimo dobar dio nastupa kao trio, ali nedugo poslije  Imer i ja, ipak ostajemo kao dvojac“, nastavlja Bošković.

“The Moustaches” nastupa širom Bosne i Hercegovine, a najčešće u Sarajevu.

Cilj nam nikada nije bio da pravimo neku karijeru niti pjesme budući da ovo shvaćamo kao dodatni posao, jer imamo svoje poslove. Što se tiče pitanja da li se može živjeti od glazbe, moj odgovor je može, ali samo u slučaju da se intenzivno radi, ali budući da je nama to vikend posao, u našem slučaju nam to može biti kao džeparac. Sarajevska publika je posebno zahtjevna. Kada je u pitanju glavni grad BiH u posljednje vrijeme najčešće nastupamo u gastropubu “Mr Charlie Chaplin” gdje sviramo u petak. To je jedno fino mjesto za odmor i zabavu. Imamo šarolik repertoar. Svako će naći nešto za sebe. Pjevamo ono što publika želi i uvijek ispunjavamo glazbene želje“, kaže na kraju Filip.

Najčitanije

VIDEO: Dignuli dron pa kiselinom oštetili travnjak na stadionu?

Velež je prijavio oštećenje na glavnom travnjaku na stadionu...

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Nožem ubio oca i ranio majku

U poslijepodnevnim satima se u blizini Varaždina dogodila tragedija...

SULUDO: Mladić (23) u satima silovao ženu od skoro 100 godina

Beogradski Viši sud odredio je pritvor od 30 dana...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

AS: ‘Da se Ancelottija pita, Modrić bi ostao još jednu godinu’

U subotu je Real Madrid osigurao svoj 36. naslov...

Stari partneri daju podršku Plenkoviću za mandatara

Andrej Plenković ovaj tjedan bi trebao osigurati novu saborsku...

18-godišnjak kod Vukovara zapalio hrvatsku zastavu

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1....